tu i jo som tres

Mas fa que Hawking corri

1
Es llegeix en minuts

Els ’clons’ de Mas i Homs, amb l’Stephen Hawking ’polac’ abans d’arrencar a córrer. / VIDEOCINTA TELE 5

Em sembla irrellevant la minúscula polèmica sobre l'esquetx de la pel·lícula El hundimiento Polònia (TV-3). El Partit Popular de Catalunya ha d'estar molt necessitat per buscar un repunt de notorietat a base de denunciar els cops de causticitat delirant dels polacs, tan naturals i habituals en ells, d'altra banda. En l'última entrega, Toni Soler i el seu equip van escenificar que havien rebut l'avís corresponent, amb més sarcasme si és possible. ¡Ahh! No podia ser d'una altra manera. Aquesta petitesa, però, ha tapat el que per a mi ha estat el més genial acudit que s'ha fet en els últims temps: el Mas de Polònia ha aconseguit la gesta mundial de fer que el famosíssim astrofísic Stephen Hawking s'aixequi i es posi a córrer.

Notícies relacionades

¡Ahh! És una notícia d'importància planetària, que ha meravellat la comunitat científica mundial. ¿I com ha aconseguit Mas que Hawking deixi per primer cop la cadira de rodes i corri? Senzillament, dibuixant-li la situació de Catalunya i demanant-li consell. Li va dir: «Miri el panorama al qual m'enfronto. Si avanço les eleccions, ha de ser amb una llista unitària, però en això no hi vol participar ERC. Unes eleccions normals no les convocaré, perquè les guanyaria Junqueras. Podria pactar amb el PSC, però això seria renunciar a la independència i les masses del 9-N se'm tirarien al damunt, perquè veurien que els he pres el pèl. I si opto per esgotar la legislatura, m'aniré cremant i perdré l'avantatge que tinc ara. Resumint: ¿què he de fer?». ¡Ah! Va ser llavors quan Hawking, bocabadat, va rebre una sacsejada interior tan gran que es va aixecar de cop i es va posar a córrer. Va sortir disparat de la plaça de Sant Jaume i diuen que no va parar fins a arribar a Anglaterra.

Home, el tema és preciós. Que el gran Hawking no sàpiga donar-li a Mas una solució no hauria de desanimar el president. Els polacs tenen ara una bona ocasió per construir un nou esquetx. Acaba de néixer a Espanya una criatura ideal, un gran arranjador que podria solucionar la qüestió: ¡el petit Nicolás! Amb els fabulosos contactes que té aquesta criatura és capaç de muntar en un tancar i obrir d'ulls un aquelarre amb DuranIcetaAlicia i Rivera, un salvavides bàrbar i heterodox, però potent, que sigui un coixí per a Convergència. Podrien sumar 69 escons tranquil·lament. I Junqueras, aïllat, que és el que es pretén. Amb l'ajuda del petit Nicolás, Mas pot convocar eleccions quan vulgui.