Passió 'on line'

1
Es llegeix en minuts

La passió per informar de manera ràpida i sobretot veraç és el que motiva una redacció que comença a treballar a l'alba i finalitza de matinada. Redactors, caps d'àrea i coordinadors d'informació treballen sincronitzats en un engranatge que permet informar amb immediatesa sobre les últimes notícies.

Els periodistes multimèdia de la secció On line estan en la primera línia de l'última hora de l'actualitat i és la seva responsabilitat publicar l'alerta d'una notícia a la web i el mòbil; redactar cròniques de seguiment al minut; fer streamings o retransmissions en directe; publicar vídeos i moderar comentaris, entre altres.

Notícies relacionades

Una de les tasques fonamentals d'On line és rastrejar les xarxes socials per conèixer les converses de la ciutadania i informar del que està succeint, així com publicar a Twitter, Facebook, Instagram i Google+. Per als periodistes multimèdia les xarxes socials són les nostres aliades.

Dues dècades després, tenim una redacció amb periodistes capaços de situar les seves notícies als buscadors d'internet gràcies a les seves habilitats. L'ús dels enllaços a altres webs per completar la informació i la publicació de vídeos i fotos en la notícia és una pràctica quotidiana en la redacció. Una de les claus de l'èxit digital.