La roda

Farol fracassat

1
Es llegeix en minuts

Estem atònits davant la versió d'El cop que aquesta setmana protagonitzen el president català i el cap de l'oposició amb la seva maniobra de la publicació de la llei de consultes i la firma del decret de convocatòria del referèndum de separació del 9-N. La fermesa del Govern anunciant recórrer davant el Tribunal Constitucional la llei de consultes aprovada divendres passat, així com el decret que es dicti posteriorment convocant el referèndum, ha aguditzat el maquiavel·lisme del Govern bipartit. Han ideat una estratègia ridícula d'endarrerir la publicació de la llei i la firma del decret al llarg d'aquests 15 dies de marge que disposen per complir amb els terminis de convocatòria. Ara com ara no s'ha publicat la llei de consultes i Junqueras admet que està d'acord amb el tacticisme de la Generalitat. I ho fa, molt rialler ell, en una entrevista radiofònica.

L'estratagema s'estén als ajuntaments catalans, majoritàriament als governats per CiU i ERC. La que s'ha anomenat l'escola de la democràcia i l'essència de la política al servei del ciutadà, el municipalisme, se suma també a la tasca de recolzar el bipartit.

Notícies relacionades

Ahir en el ple de l'Ajuntament de Barcelona es va aprovar una moció de suport al referèndum del 9-N. És el regal de Xavier Trias per als barcelonins per les festes de la Mercè. El suport incondicional de Trias Mas, de l'alcalde que li subministra suport polític i financer, ja que sufraga despeses de la Generalitat amb el pressupost dels soferts ciutadans de Barcelona.

Mentre que uns emulen Newman i Redford amb una jugada abocada al fracàs, altres exerceixen les seves responsabilitats amb projectes que ajudaran a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, com va fer ahir la ministra Pastor, que va anunciar la posada en marxa d'una llançadora que unirà el centre de Barcelona amb la T-1.