¡No tots som iguals!

Centenars de persones anònimament treballen únicament pel que senten, sense cap lucre

1
Es llegeix en minuts

"Puny ferm, cor calent, cap fred, peus a terra". Aquesta frase pronunciada pel president Mas, estableix no únicament la solemnitat de l'acte en què ho va pronunciar, sinó un principi d'actitud. I ara, és més necessari que mai. El catalanisme polític, també i sobretot CDC, necessita aquesta actitud.

Amb el procés de transició nacional endegat, "l'ambigüitat" es deixava enrere. Amb la crisi, i sobretot amb les seves conseqüències, la societat ens demana, "més persones" i actualment amb els múltiples casos de corrupció política, sobretot accentuat pel cas Pujol, ara l'exigència és, a més a més, "fer net".

I ha arribat l'hora de tenir l'actitud que se'ns demana, com a partits polítics que som i que suposo que volem seguir sent, i que ens exigeix la societat catalana. Al contrari, la política "de sempre i dels mateixos" camina cap a la residualitat i com em va dir un amic meu fa pocs dies "la residualitat no la vota ningú".

Les persones que som al carrer, que parlem amb la gent, que ens obrim a acceptar la crítica, que no som per sobre del bé i del mal i que ens diferenciem de la ideologia de "els nostres i els altres", recollim el sentir d'un poble que desitja que li parlin clar, que li siguin sincers, que siguem honestos, que situem a les persones al centre de la nostra acció i decisió política i sobretot que siguem creïbles amb fets i no únicament amb paraules. Aquesta és l'actitud que ara necessitem i necessita Catalunya i el catalanisme polític.

Notícies relacionades

I val a dir aplicant una dosi de sinceritat, que aquesta Actitud, que reitero ara és totalment imprescindible, és exercida majoritàriament per centenars de càrrecs electes locals. Condemno la generalització de la política amb les "males praxis", no tots som iguals! Des del món local i milers de militants i simpatitzants de formacions i moviments polítics treballen cada dia amb un únic objectiu "treballar pel seu poble i pel seu país" amb cap lucre que no sigui el sentiment personal de servir al que senten.

Aquesta ha de ser la base i el patrimoni de la nova actitud, sense disfresses ni jocs de distracció.