EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Fase letàrgica

1
Es llegeix en minuts

Planava l'escàndol de Jordi Pujol i família quan el comprensiu i afligit Artur Mas es presentava a la reunió prevista al palau de la Moncloa. L'objectiu: exigir al president del Govern l'autorització per al seu únic projecte polític, la celebració d'un referèndum d'autodeterminació al novembre.

Reunió de 150 minuts caracteritzats per un «diàleg obert». A excepció de l'amenaça del 9-N, la trobada es podria emmarcar en termes de normalitat democràtica. La que hauria de regir entre el president del Govern i el representant de l'Estat en una comunitat autònoma, el senyor Mas.

El resultat: diàleg democràtic i legal. És a dir, treballem per millorar tot allò que afecti la quotidianitat dels ciutadans dins del marc legal i respectem la democràcia expressa i escrita. L'expressa es va donar quan el Congrés va votar a favor d'una Espanya de tots i sobre la qual una part no decideix en el que és de tots. L'escrita: la nostra Constitució, l'Estatut i un Tribunal Constitucional que va sentenciar que la declaració de sobirania del Parlament és anticonstitucional.

Notícies relacionades

Mas diu que ha plantejat 23 qüestions de tipus econòmic en aquesta reunió. I és que sembla que aquestes reunions l'inspiren, en el terreny econòmic, molt més que la tasca de Govern. La web del Parlament detalla nou lleis que van ser aprovades des de les eleccions del 2012. Això si per mesures econòmiques entenem aprovar el pressupost, la pujada de cinc impostos en tres lleis, la baixada de l'impost del joc i la restricció d'horaris comercials.

Si és veritat el que vostè diu, que no té pla b i que aquesta reunió no és el final i que hi haurà més fases, ¿què li sembla si comença la fase de governar Catalunya, que suma dos anys d'endarreriment?