3
Es llegeix en minuts

D'aquí pocs dies s'acaba el termini per presentar els avals requerits per poder participar en les primàries obertes del PSC de Barcelona. Vull dir, amb satisfacció i serenitat, que la nostra candidatura estarà present, molt present, en la cursa electoral.

Han estat uns dies d'esforç compartit amb els companys i les companyes que generosament s'han fet seva aquesta campanya. Noves i joves energies ciutadanes i progressistes que s’han sumat a militants i simpatitzants que han vist en el nostre projecte una llavor d’esperança i il·lusió.

Han estat uns dies d'activitat constant i extenuant... que s'ha vist compensada amb escreix pels resultats obtinguts. A les xarxes i a les places. Als barris i als sindicats. A les universitats i a les empreses. Arreu, a peu de carrer.

Han estat, i encara ho són, uns dies inoblidables: escoltant, entenent i sumant voluntats i esperances. Una nova majoria es va formant: transversal, intergeneracional, plural, diversa i esperançada.

Hi ha ganes de canvi i d’alternativa. Més que mai.

Sí, hem aconseguit més que els avals necessaris. Però sobretot, hem parlat i escoltat moltes persones, hem connectat i ens hem reconegut i així estem fent créixer un projecte col·lectiu que té l'ambició d'anar molt lluny. Així com estem fent aquesta campanya, així volem governar.

Avui estic més convençuda encara que la decisió valenta del PSC de Barcelona d'organitzar aquestes primàries ha estat una decisió encertada. Que aquest procés és ja una contribució rellevant a tenir una democràcia de qualitat. Que és, en definitiva, un servei públic a la ciutat per fer de Barcelona capdavantera en civisme democràtic.

Ara sé que la meditada decisió que vaig prendre de participar en aquestes primàries era una decisió encertada.

M'ho han fet saber els centenars de persones que he pogut escoltar, que han mostrat interès per les meves propostes, que m'han donat el seu suport en forma de consell, d'idees... o amb un gest de complicitat. I, en definitiva, a les persones que m'han avalat i que així han donat consistència a l'alternativa que represento.

Totes elles constitueixen una xarxa política i ciutadana que ens fa pensar en una victòria possible a les primàries. 

És possible! I tant que és possible!

La meva aspiració és guanyar, amb vosaltres, aquestes primàries. Avui, competim amb la resta de candidatures. Demà, no sobrarà ningú. Sumarem dins i fora

La meva aspiració és guanyar, amb vosaltres, aquestes primàries. Avui, competim amb la resta de candidatures. Demà, no sobrarà ningú. Sumarem dins i fora!

Barcelona és la nostra passió, i la política municipal, el nostre instrument per a servir-la. La Barcelona del futur que imagino ha de ser la síntesi de la seva condició de ciutat global i la seva vocació de ciutat social. Ens cal una Barcelona líder i forta, justa i innovadora. El nostre model social ha de ser la nostra autèntica marca Barcelona.

Per aquest propòsit, treballarem per assolir tres grans objectius: 

1. Construir una alternativa a l’actual govern conservador de Xavier Trias, a partir d’un procés de revitalització i reconstrucció de l’espai progressista i d’esquerres. 

2. Generar una nova cultura política de profunda renovació democràtica.

3. I canviar les formes, les propostes i els lideratges del PSC.

És a dir, un vot i… tres reptes.

Vull treballar perquè els que han marxat puguin tornar.

Els que dubten tinguin arguments. 

Els desanimats tinguin noves esperances i nous objectius.

M’ofereixo per liderar la diversitat en el nostre partit i a la nostra ciutat.

La diversitat política i la diversitat social.

Per a mi, la pluralitat és un patrimoni, no una nosa.

Crec, sincerament, que puc sumar dins i fora; i liderar, sumant.

Crec en els lideratges que integren.

I crec que podem construir, junts, l’alternativa que ens cal a la ciutat, en l’espai progressista i dins del nostre partit.

No li pregunto a la gent d’on ve, sinó on vol anar.

Tampoc li preguntaré a qui va votar, sinó si vol ajudar-me a canviar el govern de la ciutat i a regenerar el nostre partit i la política.

Per això, des d'ara mateix em dirigeixo a totes les persones que considereu que aquests tres grans objectius són indestriables per animar-vos a participar en aquesta obra col·lectiva, a convertir-vos en protagonistes del canvi. 

Del canvi del PSC.

Del canvi democràtic.

Del canvi de Barcelona.

Aquesta és i serà la nostra força: la força del canvi.

Notícies relacionades

Aquest és i serà el meu compromís per Barcelona.

Som-hi! Hi ha alternativa!

Temes:

PSC PSC