tu i jo som tres

Florentino vol referèndum

1
Es llegeix en minuts

Tu i jo som tres, per Ferran Monegal. / periodico

Crackòvia ens han explicat que Don Florentino Pérez (Jordi Rios) està gelós del que passa a Catalunya. I per no ser menys, també ha decidit fer una consulta, un referèndum, amb dues preguntes nítides: «¿Vostè vol reformar el Bernabéu?»; i en cas afirmatiu: «¿Vol que les obres les faci ACS?» ¡Ahh! En surt un resultat fantàstic. Com que només vota ell, o sigui, que a l'urna només hi ha la seva papereta, la consulta queda aprovada per unanimitat, i el gran Florentino Pérez envia les seves tremendes esquadres de piconadores i buldòzers a remodelar l'estadi per fer el gran negoci. ¡Ah! L'esquetx de Crackòvia és lluminós. Ressalta el xollo, la ganga, la bicoca de tot aquell que presideix una institució atomitzada en milers i milers de socis. Es transforma en el rei del mambo i, a base d'obres i més obres -amb pressupostos inflats, naturalment-, aixequen fortunes estupendes. Podríem extrapolar el cas i considerar la institució com si fos un país sencer. No obstant, el sarcasme dels crackovians ha quedat un punt ingenu. Avui els reis del mambo, que són llestos i tenen experiència, ja no designen les seves pròpies empreses per atorgar-los les contractes a dit. Això canta molt. Ja no es porta. Avui s'utilitzen tinglados empresarials paral·lels, aparentment aliens. I els percentatges que es distreuen -les mordidas, com en diuen a Mèxic- són la salsa que fluïdifica el negoci.

Notícies relacionades

NITS 'PAQUIRRINES'.- Quico Rivera Paquirrín li ha explicat a Pablo Motos (El hormiguero, A-3 TV) com estructura les seves nits de gresca. O sigui, quin pla segueix quan surt de festa a la recerca d'alguna noia guapa en silvestres discoteques. El seu mètode és el següent: «De 12 a dues de la matinada, busco la millor. De tres a sis, la que sigui. I a partir de les sis, si és dona, millor».  ¡Ah! Groller modus operandi el d'aquest famoset. El que li caigui.

TOM WOLFE.- Óscar López (Página 2, La 2) s'ha assegut amb aquesta llegenda viva de l'articulisme periodístic, Tom Wolfe. Li ha preguntat si, al pas que anem, quedarà al món algú que llegeixi. Va contestar: «En no més de 10 anys l'acte de llegir es transformarà en un fet socialment avantatjós. Els que no llegeixin seran considerats gent sense brillantor. Només hi ha dues alternatives: o llegir o l'estupidesa». La predicció de Wolfe és tan maca com utòpica.