Catàleg no exhaustiu d'estupideses estiuenques

"Déu va amb Madrid, no en tinc cap dubte. És de justícia que ens donin els Jocs Olímpics" (Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol)

5
Es llegeix en minuts
José Manuel García-Margallo, ministre d’Exteriors, el 19 de setembre, durant una roda de premsa a Madrid.

José Manuel García-Margallo, ministre d’Exteriors, el 19 de setembre, durant una roda de premsa a Madrid. / FERNANDO ALVARADO (EFE)

La classe dirigent espanyola no descansa a l'hora de deixar anar disbarats. Ni tan sols a l'estiu. Vet aquí un catàleg no exhaustiu d'algunes frases estúpides que van ser pronunciades els mesos de juliol, agost i setembre pels nostres polítics i assimilats. Començarem per recordar els despropòsits protagonitzats per algun responsable de la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics del 2020, que al final se celebraran a Tòquio.

Injustícia divina i llet amb cafè

 –“Déu va amb Madrid, no e tinc capdubte. És de justícia que ens donin els Jocs Olímpics. De justícia divina”. (Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol, hores abans de l'elecció de Tòquio com a seu per als Jocs de 2020, entrevistat al diari 'El Mundo', 7-9-13) 

–“There is nothing quite like relaxing cup of 'café amb leche' in 'Plaza Mayor'”. (Ana Botella, alcaldessa de Madrid, en la presentació de la candidatura olímpica frustrada de la seva ciutat, 7-9-13)

 

–“El dia que tingui una bona notícia sortiré a anunciar-la a la plaça de toros de Las Ventas”. (Mariano Rajoy, president del Govern, només conèixer l'eliminació de Madrid com a candidata olímpica, 7-9-13)

 

Chacón se'n per tornar

 

–“Me'n vaig amb bitllet d'anada i de tornada; el 30 de juny [de 2014] em tindran aquí. I cada vegada que faci falta. [...] Quan aquest procés [de renovació del PSOE] s'obri,seré aquí i hi participaré molt activament. Seran els companys els que decidiran quin dorsal portaré llavors. [...] Tinc 42 anys i vull aprofitar el temps per ensenyar i per aprendre.” (Carme Chacón, dirigent socialista a l'anunciar que abandonava l'escó de diputada per anar-se'n a donar classes a Miami, EUA, 29-8-13. El pitjor de tot és que pretenia fer-nos creure que un compromís polític seriós i responsable és compatible amb irse al més lluny possible per a permanecer verge i no ser màrtir).

 

El Twitter de Teófila

 

–“Tant Twitter i tanta opinió. Hi ha gent que ha vingut a l'Ajuntament a demanar ajuda social per menjar i resulta que té un compte a Twitter i, que jo sàpiga, això costa diners.” (Teófila Martínez, alcaldessa de Cadis pel PP, 23-8-13. Poc més tard va intentar aclarir que no ignorava que els comptes de Twitter són gratuïts, però el disbarat ja no tenia remei).

 

La catalanofòbia que no cessa

 

–“Catalans de merda, no es mereixen res.” (Juan Carlos Gafo Acevedo, diplomàtic, adjunt a l'alt comissionat per a la Marca Espanya, càrrec del qual fue destituït arran d'aquest tuit insultant redactat el 19 de juliol passat, noméws de sentir les xiulades a l'himne espanyol en la inauguració a Barcelona dels Campionats del Món de natació. Hores després va enviar un nou missatge: "He rectificat. Em va caure malament que xiulessin l'himne espanyol. És tot. No tinc nada contra Catalunya ni contra els catalans". Doncs encara sort que no hi tenia res en contra).

 

–“El referèndum sobre la independència de Catalunya seria un acte criminal.” (Alejo Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu i eurodiputat del PP, dies després de la Diada de l'Onze de Setembre a Catalunya).

 

–“Hi ha gent que vol la independència, com hi ha gent que vol la pena de mort.” (Rosa Díez, fundadora i màxima reponsable del partit UPD, responent a la periodista Ana Pastor a La Sexta TV, sobre la cadena humana de l'11 de setembre sota el lema de la Via Catalana a la Independència).

 

Lo va dir Rajoy, que va estar a Mallorca

 

– “Estar en la meravellosa illa de Palma és un plaer.” (Mariano Rajoy, president del Govern, en una visita a la ciutat de Palma de Mallorca, a les illes Balears, no a Canàries, 9-8-13)

 

Fi de l'esbarjo gibraltareny

 

–“Amb Gibraltar s'ha acabat l'esbarjo de l'època del ministre Moratinos.” (José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Estrangers, abans d'anunciar a l'agost una sèrie de mesures molt dures al Penyal).

 

Toni i Rita la ‘Cantaora’

 

–“¿Capacitat per fer de Rita Barberá? Crec que sí, que amb una mica de bon maquillatge, una perruca i una veu una mica més greu podria fer de Rita Barberá.” (Toni Cantó, actor que fa de polític i diputat d'UPD, el partit de Rosa Díez, a 'El País', 17-7-13).

 

Maleïda República i beneït franquisme

 

–“Les conseqüències de la República van portar un milió de morts, això és evident.” (Rafael Hernando, portaveu adjunt del PP al Congrés dels Diputats, en declaracions a la cadena televisiva Cuatro el 28 d'agost, en plena maror dins del partit de Rajoy a causa de l'exhibició de símbols feixistes per part d'alguns dels seus militants. Davant les desqualificacions i crítiques suscitades per l'atac al règim republicà, Hernando va redactar hores després un tuit que intentava matisar les seves paraules: “És un fet que el col·lapse de la Segona República, el cop militar i la posterior Guerra Incivil van provocar la mayor tragèdia de la nostra història”).

 

–“Els que van ser condemnats a mort durant el franquisme ho devien ser perquè s'ho mereixien.” (Manuel González Capón, diputat provincial del PP i alcalde de Baralla, Lugo, durant un ple municipal celebrat a l'agost. Dies més tard, després de la polseguera política que va aixecar el seu comentari, González Capón va manifestar: “No em sento orgullós del que vaig dir, però tinc el suport dels veïns”).

 

–“Molts que van viure molt bé gràcies a Franco, després en van renegar. Això és molt lleig. [...] Hi ha molta gent al PP que respira igual que jo, però després no diu res [...] Mai en la vida ningú del partit m'ha dit res per pensar així. I millor, perquè no accepto imposicions.” (Senén Pousa, alcalde de Beade, Ourense, que al setembre confessava que en el seu mòbil té el to musical del falangista 'Cara al sol': “Si em truquen i estic amb un del PSOE o del BNG, deixo que soni una estona per fotre'ls.” Ara, a l'octubre, uns individus contraris a l'alcalde ultra van fer esclatar un artefacte explosiu a l'Ajuntament de Beade. Malament. Les idees feixistes del rival polític no es rebaten a base de bombes).

Notícies relacionades