2
Es llegeix en minuts
Concentració davant la redacció d’EL PERIÓDICO en suport al periodista Marc Marginedas, segrestat a Síria. JULIO CARBÓ

Concentració davant la redacció d’EL PERIÓDICO en suport al periodista Marc Marginedas, segrestat a Síria. JULIO CARBÓ

Estan sent uns dies durs, un inici de setmana complicat, especialment per a tots els companys d'EL PERIÓDICO i també de tota la premsa en general, d'aquí i d'allà, perquè tothom s'ha fet ressò del segrest del Marc.

Aquesta era la tercera vegada que des que va esclatar el conflicte, el 2011, el nostre company viatjava a Síria amb motiu de la possible intervenció militar que els EUA produirien a Síria.

El Marc sempre ha estat i és valent, és una persona amb una vocació immensa per explicar el que veuen els seus ulls fora de les nostres fronteres, i no cal conèixer-lo personalment gaire a fons per saber-ho, només cal llegir les seves cròniques sobre guerres, i valorar el que està fent pel periodisme. És una persona que s'ha dedicat gairebé sempre al periodisme internacional, batallant per la informació en conflictes del món, i travessant camps de guerra amb el gran risc que això causa, i tot per una simple raó, per vocació.

El Marc és un d'aquests grans periodistes als quals no els omple cobrir actes institucionals, cobrir plens al Congrés, o anar a participar en tertúlies a la televisió. Ell va molt més enllà, sacrifica la seva vida per la seva professió, ho sacrifica tot per aportar alguna cosa més al periodisme, i sobretot, per fer que es valori cada dia més el periodisme internacional que tantes vegades deixem passar per desapercebut, quan la informació a aquest nivell és el que mou el món, i el Marc contribueix a fer que el món funcioni, perquè no perd ni un sol minut a plasmar en lletres el que els seus ulls perceben en cada conflicte al qual s'enfronta.

El periodisme internacional, i en especial els conflictes, han de seguir tenint una àmplia cobertura per part dels mitjans de comunicació, perquè la gent sàpiga la situació en ple segle XXI d'alguns països no tan llunyans. El Marc contribueix i sempre ho ha fet (i evidentment ho farà) a fer que el periodisme segueixi viu, i que el seu prestigi mai decaigui malgrat tot, perquè la tasca d'informar és completament necessària en qualsevol societat d'avui dia.

Hem de lluitar, amb l'ajuda del Marc quan torni, a tenir un periodisme digne, de qualitat i d'àmplia cobertura fins al més diminut racó del planeta on arribi la comunicació perquè al final el periodisme sigui tan ben valorat com es mereix. Lluitarem, però mentrestant, cada dimecres a les 17 hores, al davant de la seu d'EL PERIÓDICO (carrer Consell de Cent 425-427), reivindiquem la tornada a casa del nostre gran company, Marc Marginedas.

Notícies relacionades

¡Fins aviat, Marc!

@adria_gallardo