2
Es llegeix en minuts
Milers de ciutadans es van manifestar la Diada del 2012 sota l’eslògan Catalunya, nou Estat d’Europa.

Milers de ciutadans es van manifestar la Diada del 2012 sota l’eslògan Catalunya, nou Estat d’Europa. / Marta Pérez (EFE)

Avui és 11 de setembre, un dia especial per a tots els catalans. És el dia de commemoració de la defensa de la ciutat de Barcelona un dia com avui del 1714, però sobretot és el dia de la festa de tots i cadascun dels catalans, se sentin partícips del projecte independentista o no. És una festivitat molt rellevant per a la catalana terra.

Un dia important en què Catalunya es tenyeix dels colors de la seva senyera i el nostre himne, i dia en què els pobles de tot el territori homenatgen la nostra bandera, la de tots els catalans, amb grans ofrenes florals que posen en valor el gran esperit d'amor cap a la nostra terra. Això és el que de debò caracteritza els catalans, el seu respecte per qualsevol símbol que faci entendre amor cap a unes, a simple vista, lletres, que són les que formen la paraula Catalunya.

Catalunya viu uns temps molt complicats amb una profunda crisi social i econòmica que provoca que milers i milers de famílies catalanes pateixin cops molt severs per la situació actual, per això hem de reclamar als dirigents polítics que no marquin un rumb fix cap al no-res, i que es preocupin per sortir del forat que tan durament ens afecta. Fem que reaccionin, però sobretot, fem-los entendre que la Diada Nacional no entén d'ideologies, ni de posicions polítiques sobre cap motiu, la Diada és de tots els catalans per més que alguns intentin canviar-ho.

No és just que la gent el dia de la Diada Nacional de la seva terra, tingui por a sortir al carrer per temor que es creï conflicte per la discrepància d'idees, no es pot tolerar que els catalans cívics que ens mostrem en contra de la independència, i que creiem en un altre tipus de projectes i de maneres d'Estat, sentim pavor a dir el que pensem perquè alguns s'apoderin de la festa de tots per pretendre l'impossible.

I dic que no és just, perquè l'11 de setembre és un dia de festa, de celebració pacífica i d'homenatge, és el dia que qualsevol català senti més que mai la seva terra al seu cor. La Diada Nacional de Catalunya és una festa de tots, una festa que cada català viu amb la intensitat que el seu cor i el seu amor cap a les quatre barres li marca.

Notícies relacionades

Jo no negaré mai la meva admiració a tot aquell que ha contribuït a la unió de les nostres quatre barres, però sí acceptaré la meva intolerància a tothom que vulgui trencar-les creient-se apoderat d'una cosa que té amo, més de 7 milions de persones.

'La força de Catalunya, és la unitat del seu poble', feliç Diada Nacional de Catalunya.