ANÀLISI

1
Es llegeix en minuts

A vegades, és millor no afegir gaires comentaris a les xifres deMireia Belmonte als Mundials de Barcelona, perquè parlen soles. La seva actuació ha estat el que esperàvem: excepcional.

Però per entendre l'èxit deMireiacal explicar que hi ha un organigrama al seu voltant que s'ha bolcat en els últims mesos perquè tot sortís perfectament bé. Jo tinc la responsabilitat de coordinar-ho. Però sense el treball d'aquesta gent, molts d'ells de l'staff del CAR, seria difícil parlar de resultats tan bons. En aquesta llista hi ha entrenadors (Eloy Gómez,del CN Sabadell), hi hafísios(Gabriela Torres iMónica Solana, Iñigo Mújika), hi ha nutricionistes, biomecànics (Raúl Arellano, Blanca de la Fuente i Javier Argüelles) i un psicòlegRichi Serrés,que s'encarrega de la preparació mental. El treball deRaúl Arellanoés fonamental. És la persona que fa l'scouting de les rivals, compara les seves dades biomecàniques amb les de laMireiai, a partir d'aquí, preparem l'estratègia de la competició.

Notícies relacionades

Molta gent m'ha preguntat aquests dies, a mesura que avançava el Mundial, com és possible que laMireiahagi aguantat un calendari tan carregat. No és fàcil. Però el nostre treball en els últims set mesos ha estat enfocat a aquesta cita. Ha nedat 16 carreres, 7.500 metres de carrera i 56 km per escalfar-se suavitzar. És el mateix que va fer la setmana anterior per aguantar-ho i arribar així al seu cim de forma. LaMireia té una capacitat de recuperació molt alta per la seva massa muscular i dins del seu perfil genètic és capaç d'assimilar un volum d'entrenament i d'intensitat alta i recuperar-se en una sessió. Només va tenir un dia difícil: el del 800 lliure.

Els resultats de Barcelona amb el grup (Aschwin Wildeboer, Marc Sánchez, Judit Ignacio...) demostren que la nostra filosofia funciona. Cada competició és un pas cap als Jocs de Rio. El primer pas l'hem fet bé; el segon serà l'Europeu de l'any que ve; després, el Mundial de Kazan i, finalment, els Jocs. No es pot descuidar res, tot i que després del desgast de Barcelona, hem de desconnectar. Això serà després del cap de setmana quan es disputa el Campionat d'Espanya. Seran tres setmanes per tornar al setembre amb les piles carregades.