2
Es llegeix en minuts
Un ciutadà caracteritzat de Rajoy recrea les suposades converses via SMS amb Bárcenas, a les portes de l’Audiència.

Un ciutadà caracteritzat de Rajoy recrea les suposades converses via SMS amb Bárcenas, a les portes de l’Audiència. / MAYKA NAVARRO

Encara no fa ni un dia que he tornat de vacances, vinc d'un lloc digne per a la desconnexió, per a la relaxació i per no fer res. Una prova d'això era la poca cobertura que hi havia, i la connexió més dificultosa a internet, però no, no us preocupeu que no t'oblides del drama, no t'oblides ni deRajoy ni deBárcenas.

No me n'he oblidat, i menys després de ser coneixedor dels missatges de text que es van enviar tots dos no fa ni 3 mesos. Aprofites, fins i tot, moments d'aquesta desconnexió per reflexionar i buscar raons sobre el tema. Però encara que el meu cap busca una raó, una sortida a la gran incertesa que em provoca tot aquest tema, encara que intento comprendre un sol punt d'aquest amarg tema, no aconsegueixo concebre què va portar Rajoy a estar tant per un delinqüent, a oferir-li tant de suport, i tant d'afecte. Potser li vol agrair tot el que un dia li va donar, o potser vol fer-lo callar de tot el que sap. Sempre he pensat que si Bárcenas parla cau elGovern sencer. Tant de bo fos una realitat pròxima.

I el pitjor, és que ningú parla, ni diuen la veritat, plantegem-nos si la veritat fos vapor, que fuig quan bufes, o quan li dóna la gana. Però Rajoy segueix sense comparèixer, i la moció de censura és a prop.

Potser Mariano Rajoy pensa que no hi cap mena de gravetat en la complicitat amb undelinqüent, que durant anys va repartir milers d'euros il·legalment als dirigents d'unpartit que es va finançar il·lícitament. Doncs sí, hi ha aquesta gravetat i indecència. No només per ser un alt càrrec, el més alt càrrec executiu de l'Estat, sinó per haver estat elegit democràticament. Quin dany a la democràcia, unademocràcia cada vegada més soferta per uns dirigents incapaços i deslleials amb els ciutadans.

Es creuen els reis del sistema, no són capaços de respectar la veritat, la que els ciutadans saben, la de l'incapacitats intel·lectualment i moralment que estan els càrrecs que molts van votar sense saber a qui ho donaven, perquè sí, els ciutadans som o hauríem de ser els caps dels polítics. Podríem fer que aquells que no creguin en la veritat, la nostra veritat, siguin obligats a deixar els seus càrrecs, i deixar d'aprofitar-se'n i escalfar les envellutades butaques de grans despatxos amb més carregament de minibar que de papers.

La veritat es clarificarà tard o d'hora, tots sabrem si els que ara ens 'governen', alguna vegada van cobrar un sobre amb diner negre, i se sabrà si Mariano Rajoy va ser còmplice de tot plegat. Ho sabrem, i no serà la veritat de Rajoy, serà la veritat objectiva, la que dictamini un jutge.

Notícies relacionades

Per això hem de lluitar, hem de fer-los caure, ells no són els verdaders patidors de la crisi, ni són els polítics que estan al costat dels ciutadans, per tot això, fem-los caure, que pateixin com tots ho estem fent. Que visquin a la seva pell la verdadera veritat, la dels ciutadans, la dels desafortunats.

@adria_gallardoadriagallardo.net