La fuga de cervells

Els joves no volem deixar la nostra terra, perquè volem tirar cap endavant un futur que hem construït a Espanya

1
Es llegeix en minuts

Espanya sempre ha fardat de ser un país d'oportunitats, un estat de prosperitat, on venien persones de tot arreu. Sempre s'ha parlat d'un país on hi ha els més preparats, però últimament alguna cosa falla, se'n van. Parlo de Diego, un jove gallec reconegut com el millor físic europeu, a qui se li ha negat una beca per tornar a Espanya, al seu país d'origen. Se'n va anar perquè aquí no tenia futur, i ara se li ha negat tornar. Al millor físic d'Europa. Negar-li tornar. També parlem de María, d'Ismael, d'Alberto, de Joaquín, d'Inés, i de molts més joves que ja no poden subsistir aquí, ja només tenen futur a l'exterior. Fins al començament de la crisi, els millors eren els que aconseguien els millors llocs a Espanya, els que estaven dalt de tot dels organigrames de les empreses, però ara no n'hi ha. Ni els millors tenen feina.

Notícies relacionades

Però la fuga de cervells no és àmpliament i exclusivament negativa, són "moviments exteriors positius per a Europa", segons la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, i "com ser al teu propi país", segons el vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons. La dreta es mostra molt partidària de fugir a altres països, i ho veu com a oportunitats que només el seu partit pot brindar. Els ofereixo l'ajuda econòmica per a la reserva d'un taxi cap a l'aeroport, viatge només d'anada. Ells pensen així, però els joves no volem deixar la nostra terra, perquè volem tirar endavant un futur que hem construït a Espanya, i que alguns insisteixen a voler enderrocar-nos. Casos com el de Diego ens mostren clarament que alguna cosa falla a Espanya, i que ho tenim al davant, però no som capaços de veure-ho.

No podem maltractar tant els nostres sistemes, perquè a quin país no li agradaria comptar amb el físic més competent de la Unió Europea. Quina incompetència la del nostre Govern. Fugirem, però no desistirem, aixecarem el país, perquè som els únics que ho podem fer. Som joves i estem preparats per ser els impulsors del país, els que el traurem d'aquest forat. Ho farem, s'acabaran rendint, som més.