JÓVENES (SOBRE)SALIENTES

Dels creadors de la llegenda de 'Doble check'

"Després d'un any de la febre de 'Doble check', a ells els va bé, no es queixen, continuen escrivint projectes conjunts. Ara estan treballant en un llargmetratge"

4
Es llegeix en minuts
Eric Navarro, de 25 anys, grau de Cine a l’ESCAC, especialitat en Guió, i màster en Desenvolupament de Projectes a l’ESCAC, i Paco Caballero, de 33 anys, màster de Direcció a l’ESCAC i màster en Guió a l’ECAM.

Eric Navarro, de 25 anys, grau de Cine a l’ESCAC, especialitat en Guió, i màster en Desenvolupament de Projectes a l’ESCAC, i Paco Caballero, de 33 anys, màster de Direcció a l’ESCAC i màster en Guió a l’ECAM.

Personatges

Paco.Madrileny. Li agrada dir que va estudiar dos anys Filosofia. Abans, era informàtic. Però va acabar atrapadíssim per aquella cosa de l'eròtica del cine. Porta texans, deixa anar paraulotes i frases fetes mentre parla i se li empetiteixen els ulls de tant riure. La seva nòvia diu que és una mica hipocondriacobsessiu i ell es mig defineix com una mica "pessimista". Quan li diuen una cosa positiva sobre el curt, pensa, per defecte que "segur que ho han dit perquè li fem pena". És fan del pollastre rostit, fins fa poc no tenia internet a casa i va al cine menys del que li agradaria. A més a més, ha fetel videoblog de Buenafuente i treballa en la sèrie animadaFamilia.cat,d'El Terrat.

Eric. Català. És més jove que el Paco i s'hi recrea. Té cara de nen gran. Porta samarreta de 'Star Wars' i acaba de fabricarun blog de Batman arruïnat.És graciós i sense pretendre-ho. ¿Dos referents cinematogràfics? "O em copio de500 días juntoso de la meva pròpia vida", admet sense remordiments. També és el guionista de"¡Que les den a los Beatles!". BeatlesVa viure un temps a Berlín, proclama el seu amor per la truita i pel grup Manel i va obligar la seva mare a descarregar-se WhatsApp.

La història

El Paco i l'Eric es coneixen. El Paco és a Barcelona i l'Eric, llavors, a Berlín. Algú els posa en contacte perquè creu que poden compaginar-se bé i fer coses grans i boniques. Durant cinc mesos s'odien --una mica-- i es comuniquen via Skype. L'Eric torna. És al bar Ca l'Angi, regentat per uns xinesos al costat de casa del Paco, quan s'adonen que podrien ser amics perquè a tots dos els agrada molt emborratxar-se. I ja se sap, que del gintònic als negocis hi van dos passos. S'emboliquen amb el projecte d'un llargmetratge en què encara estan ficats, però pel camí i com qui no vol la cosa, apareix'Doble check'.Un curt de "transició", rodat en un lapse curtíssim de temps i que els va portar ni més ni menys que a la final del Notodo Film Fest 2012 (festival de curts a internet). Amb una inversió de 200 euros i vuit hores de rodatge, contacten amb un bon amic actor amb ànsies de gravar,Miki Esparbéi una idea clara: retratar l'amor en temps de WhatsApp. 'Doble check' va passar de l'estat dubitatiu "el faig-no el faig" a convertir-se en un autèntic vídeo viral que va sacsejar la xarxa, i que va aparèixer en els informatius de Cuatro, Antena3,Menéameel 'Dominical' d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA o la cadena SER.

La idea va néixer en un sopar amb amics enmig d'una discussió entre dos d'ells. I mig de broma mig molt seriosament, en Tal comença a recriminar a en Pasqual que aquest no li havia contestat per WhatsApp: "Però, tio ¿per què dius que no t'ha arribat? ¡Si ha fet el doble 'check!". ¡Ep! Aquí s'encén la bombeta. Escena arxitípica 'que ens ha passat a tots' + bon olfacte cinematogràfic = això s'ha de gravar ja.

L'Eric i el Paco es posen les piles i s'entusiasmen, al mateix ritme amb què ens ho expliquen. Accelerats. Amb ganes. En poc temps, i a punt. I així, el primer dia reben 500 visites i a partir d'aquí "tot és com bastant boig", explica el Paco. Per l'Eric és degut, en part, al caràcter còmic i quotidià del vídeo. "Això i la inestimable ajuda del nostre bon amicRafa", afegeix.

(Entra en acció el Rafa. Ell, el paio que va compartir 37 vegades el vídeo a Facebook al mur dels seus amics. Assegut a la taula del costat del mateix bar, esmorza i riu)

Arran del curt, comencen a rebre trucades i felicitacions i a ser una mica més conscients de la revolució de 'Doble check'. "Em truca un amic de Coslada a les 09:30 a.m. i em diu 'tio, a la feina estan posant el teu curt a Youtube. ¡¿Què està passant?!", explica el Paco. A l'Eric el va alertar sa mare, explicant-li que les seves companyes de feina li havien enviat un 'e-mail' amb un link al curt, ignorant (per descomptat) que era obra del seu fill. Així, 'Doble check' va recorrent la geografia espanyola i escalant posicions en el rànquing del Festival, en què finalment guanyen el premiFilmin.

Notícies relacionades

Al marge de WhatsApp, això de l'Eric i el Paco és pura sincronia creativa. Ens prenem un cafè amb ells mentre parlem de pel·lícules i futur. Després d'un any de la febre de 'Doble check', a ells els va bé, no es queixen, continuen escrivint projectes conjunts. Ara estan treballant en un llargmetratge, coproduït perKike Maíllo, Toni CarrizosaiJosé Corbacho. La qüestió és no parar. I fer-se veure. L'Eric acaba d'estrenar un blog on ell mateix il·lustra i escriu:Batman en crisis.I és que, malgrat que són conscients que la indústria del cine és poc encoratjadora, encara hi ha espai per als projectes propis i per al (beneït)cine de guerrilla.També diuen meravelles de l'ESCAC, on l'Eric, a més, imparteix classes de guió. Confessen que estan viciats al joc de rol de'Joc de trons'. Ens enganxem a discutir sobre el futur d'Ayra o els esclaus deDaenerys. Després, saltem a parlar de les pel·lícules 'Elisabethown', 'Abans de l'alba' o 'Blade runner', referents cinematogràfics per a ells. Però, llavors, vibra un iPhone i, alhora, tota la taula. Ens mirem expectants una bona estona com si ningú ho hagués sentit. Cop en sec a la realitat: "És un WhatsApp, no us talleu, ¡podeu contestar!"...

http://sobresalientes.blogspot.com.