ESPIES.CAT

La Policia Nacional torna de la mà de Sánchez-Camacho

"La presidenta del PPC fa números per atrapar Vidal-Quadras en la retòrica i els fets ultres"

2
Es llegeix en minuts
Alicia Sánchez-Camacho surt del cotxe davant del seu guardaespatlles.

Alicia Sánchez-Camacho surt del cotxe davant del seu guardaespatlles.

El 1983, Aliança Popular, antecessora de l'actual PP, va votar a favor de la llei de normalització lingüística. Ara hi està en contra i fa de la immersió lingüística i de l'escola catalana arma de lluita política. Als anys 90 del segle passat el PP va recolzar el desplegament dels Mossos d'Esquadra com a policia integral de Catalunya. No pas sense reserves i arrufant el nas.

Però el fet és que l'any 1996 el PP va acordar amb CiU aplicar per primer i únic cop l'article 152.1 de la Constitució per traspassar una competència exclusiva de l'Estat --la policia de trànsit-- a la Generalitat. Aleshores ja hi havia qui s'hi oposava. Un home de la dreta extrema que avui és fins i tot mal vist en el seu partit, Alejo Vidal-Quadras, tertulià del complex mediàtic d'extrema dreta on pesa més la massa testicular que la massa cerebral i teòric de l'enviament de la Guàrdia Civil a Catalunya per arrestar el president i suspendre la Generalitat, va tronar a mitjans dels anys 90: "No entenc aquesta fal·lera per tenir els Mossos d'Esquadra vigilant les carreteres. Quan veig la Guàrdia Civil em sento segur i em sento a casa".

Alicia Sanchez-Camacho fa números per atrapar Vidal-Quadras en la retòrica i els fets ultres. La presidenta del quart partit de Catalunya, i primer d'Espanya, ha decidit no tenir més mossos assignats amb funcions de guardaespatlles. La senyora Sanchez-Camacho vol ser protegida per un policia nacional. De fet, hem sabut que ja fa temps que la presidenta popular és acompanyada per la Policia Nacional. Aquest és un fet gravíssim, d'indubtable caràcter polític. El PP s'ha radicalitzat i allunyat de la centralitat política catalana, que no és una fórmula matemàtica fixa sinó l'evolució del centre de gravetat dels plantejaments polítics i el quefer quotidià dels ciutadans i les seves aspiracions. Ara el PP aposta per una escola segregada per la llengua i ara el PP també acaba d'obrir la doble línia de seguretat amb la pretensió de substituir un mosso d'esquadra per un policia nacional.

La seguretat és la primera de les llibertats. Sense seguretat física i seguretat jurídica no es pot desenvolupar una societat lliure i democràtica. I la seguretat és el monopoli de la força assignat al poder públic. En tot cas aquest poder públic pot delegar aquesta capacitat a la seguretat privada però sempre amb forta supervisió pública. I el poder públic competent a Catalunya per exercir les competències de seguretat són els Mossos d'Esquadra amb caràcter integral. Només el control de fronteres i el tràfic il·legal estan reservats a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Per això és tan greu que una diputada del Parlament de Catalunya renunciï a la seguretat de la policia integral del país, la Police de la Generalitat. I el Parlament és una de les peces de la Generalitat (president, Govern i Parlament).

Notícies relacionades

Alicia Sánchez-Camacho ja podrà dir, seguint Vidal-Quadras: "Quan veig la Policia Nacional al costat meu em sento segura i em sento a casa". Ja ho va escriure Oscar Wilde: "Del sublim al ridícul només hi ha un pas". Alicia, estrella de l'escena política catalana des de no fa gaire temps, està a punt de rodolar pel pendent del ridícul més grotesc.

http://xucla.blogspot.com.es/