JOVES que (SOBRE)Surten

Un no parar en temps de crisi

"El nom de Nacho Corredor sona. Té 23 anys i és el fundador de Deba-t.org, una organització sense ànim de lucre que s'encarrega de connectar a joves de diferents àmbits"

3
Es llegeix en minuts
Nacho Corredor, de 23 anys, Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Nacho Corredor, de 23 anys, Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Un consell (sobre)sortint: que ens ho qüestionem tot, que no tinguem por i, molt menys, vergonya.

Nacho Corredor odiava "la taula dels nens". S'indignava quan, en els àpats familiars, separaven els adults dels més petits. Ell preferia estar allà, enmig dels grans. I escoltar de refilada la conversa de l'oncle i la cunyada criticant l'última llei. Alshores, potser ni sabia el que era un partit polític, però anys més tard començaria Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra.

El nom de Nacho Corredor sona. Té 23 anys i és el fundador de Deba-t.org una organització sense ànim de lucre que s'encarrega de connectar  joves de diferents àmbits. "Interrelacionem persones, capital humà. Hem creat un espai que fins ara no existia". Organitzen sopars, actes, conferències, viatges, on joves de perfils diferents (comunicació, empresa, economia, noves tecnologies, etc.) es reuneixen per parlar i compartir els seus projectes. La fundació Deba-t.org és una espècie de 'think-tank' del segle XXI en format juvenil que segueix les directrius d'un noi de 20 anys. Es tracta de posar en comú projectes i retroalimentar el capital social que està creixent. Només el 8% del finançament és pública, la resta prové de la quota dels socis o ens privats, i això els permet segellar la seva independència. Deba-t.org no són les joventuts de cap partit polític ni segueix l'estela d'idees concretes. Més que en la política, explica Nacho, nosaltres creiem en idees. Deba-t.org l'integren joves de diferents ideologies i tendències que tenen ganes de fer coses i discutir del que els envolta a l'acabar les classes. "Quan em pregunten què guanyo jo amb tot això --diu Nacho-- jo els contesto que he fet com quatre màsters accelerats. Tots els diners que invertim són per a activitats de la mateixa fundació".

Al marge de Deba-t.org, la trajectòria de Nacho es resumeix en "peròs" i "jas". No arriba als 25 anys però ja col·labora habitualment com a columnista a EL PERIÓDICO. Encara no ha acabat la carrera però ja coneix, i de prop, alts càrrecs polítics com Carles Campuzano. No ha estudiat periodisme però en la seva agenda d''entrevistes' --de l'A a la Z-- ja hi consta Iñaki Gabilondo, Concha García Campoy o Alfredo Urdaci. No és cap estudiós ni el primeríssim de la seva promoció, però fa conferències a la universitat davant 600 joves que, assegura, "li imposen molt més que un cafè distès amb Jordi Pujol". Ana Pastor no era tan coneguda, però ja es va fixar en ell fa uns anys quan un Nacho una mica més nen jugava a moure's i a picar portes. Tampoc és escriptor, però ja ha escrit un llibre. No és famós, però té una pàgina a Facebook amb més de 1.000 seguidors. No és Jordi Évole, però en la seva versió júnior ja li agradava molestar en el programa 'Lo que queda del día'. No té assessors, però com si en tingués. Es deixa aconsellar per politòlegs com columnista a EL PERIÓDICOCarles Campuzanoagenda d''entrevistes' Iñaki Gabilondo, Concha García Campoy Alfredo UrdaciJordi PujolAna Pastorun llibreJordi Évole'Lo que queda del día'Eduard Vallory,

Llegeix tres diaris al dia des d'un iPad nou que desenfunda amb cura en una terrassa en ple Raval. Li agrada informar-se i estar al dia de tot. A més, és el precursor individual d'un model educatiu que s'ha fet "a mida". "La universitat, tal com està pensada ara no incentiva a fer els teus projectes personals. Si vols fer alguna cosa més enllà d'estudiar, no pots; és un cacau". Per això, Nacho, s'ha autoproclamat el "rector" de la seva pròpia institució. Cada trimestre s'acostuma a deixar una o dues assignatures, i al final acaba al setembre amb quatre de pendents. Es fabrica un hipotètic quart trimestre, i això li permet no detenir els seus projectes paral·lels durant l'any i seguir un ritme de treball moderat tots els mesos. "He decidit que el títol ja el tindré, la diferència segurament la marco anant al cine, al teatre, assistint a conferències, visitant museus, o llegint cada dia el diari. En definitiva, a base de molta cultura".

Notícies relacionades

Mirant al futur, Nacho no té clar on es veu. Però sí on no es veu. No vol ser funcionari, ni diplomàtic, ni res en definitiva relacionat amb l'Administració pública. Porta texans i dessuadora, però mentre parles amb ell, oblides la seva edat i la seva imatge insultantment jove. S'allunya de la terrassa perquè ha quedat a les quatre, amb l'iPhone a la mà i a l'abast de tot, contestant tuits 

 www.sobre-salientes.com