EL FINANÇAMENT DELS PARTITS I LES FUNDACIONS AFINS

'Un millón para el mejor'

"Els campions en el repartiment de les subvencions són el PP i la FAES, amb 529.849,88 euros, el 58,89% del total"

1
Es llegeix en minuts
L’excap de l’Executiu José María Aznar, en un acte de la FAES, que presideix, el 24 d’octubre a Madrid. DAVID CASTRO

L’excap de l’Executiu José María Aznar, en un acte de la FAES, que presideix, el 24 d’octubre a Madrid. DAVID CASTRO

'Un millón para el mejor' va ser un famós concurs de televisió, de finals dels 60, on, després de superar difícils proves i preguntes, els concursants podien guanyar un milió (de pessetes), una fortuna, en aquell moment. Tot sembla indicar que, per a alguns i ara, aconseguir un milió (d¿euros), és molt més fàcil. Potser, ni tan sols, cal ser el millor. El set de desembre passat, el Boletín Oficial del Estado (BOE) publicava laressolució de 30 de noviembre de 2012, de laSecretaria d'Estat de Cooperació Internacional i per a Iberoamèrica, per la qual es concedeixen subvencions per a la realització d'activitats en el marc del Pla Director de la Cooperació espanyola en fundacions i associacions dependents de partits polítics amb representació parlamentària a l'àmbit estatal.

Vés per on, ara resulta que hi ha unes subvencions específiques per afundacions i associacions depenents de partits polítics i, mentrestant, que diria aquell, nosaltres sensebeca menjador. No deixa indiferent veure que, malgrat la situació econòmica actual, les fundacions dels partits polítics que han obtingut representació parlamentària a Madrid (els altres, que ni s¿acostin al pastís) es reparteixin gairebé un milió d¿euros.

Notícies relacionades

Els campions en el repartiment són els del Partit Popular(PP) i la seva Fundación para el análisis y los estudios sociales (FAES), amb 529.849,88 €, el 58,89% del total. Els segueixen laFundación Ideas/Instituto Pablo Iglesiasdel Partido Socialista Obrero Español (PSOE), amb 238.510,39 €, el 26,51%, i laFundació Rafael Campalans, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), amb 36.000 €, el 4%. En aquest jo m¿entenc i ballo sol, PP, PSOE i PSC s¿embutxaquen pràcticamentnou de cada deu euros en joc. L¿altre euro és per a les fundacions de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), amb el 3,66% del total; Partit Nacionalista Basc (PNB), 1,83%; Izquierda Unida (IU), 1,65%; Unió Democràtica de Catalunya (UDC), 1,46%; Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), 0,91%; Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), 0,55%; Bloc Nacionalista Gallec (BNG), 0,37%; i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), 0,18%. Sí, ja sé que he deixat caure una munió d¿enllaços i números que avorreixen i maregen, però, no val la pena comprovar com, tant els que retallen com els que es queixen de les retallades, ¿miren primer i amb delit el seu propi melic?

http://www.50x7.com/