El torn

La necessitat de sentir-se estimat

1
Es llegeix en minuts

Pep Guardiola anuncia a tota pàgina als diaris que «al final, tot es redueix a sentir-se estimat». La campanya d'un banc amb l'entrenador del Barça, tal com estan les coses, no sé si els ajudarà a atraure nous clients, però tant de bo marqui tendència.

Guanyar-se el respecte amb humilitat, un valor que li reconeixia des d'aquest diari algú amb tan escassa modèstia comCruyff,cotitza a l'alça. Els directius tendeixen a mesurar el prestigi en termes d'autoritat. Portat a l'extrem, quan se'ls qüestiona la seva vàlua professional, apel·len a l'argument del perquè ho dic jo. D'això en diusíndrome de Manolo la directora d'un màster de lideratge femení,Carmen García Ribas. Per no assenyalar, però tots coneixem a la feina uns quantsmanolosde manual.

Un bon nombre de dones, si han de triar, prefereixen ser estimades que respectades. Davant la por de ser criticades, rebaixen el perfil. Lasíndrome de Mari Pili,segons aquesta experta en comunicació, ataca sense compassió professionals qualificades i fins i tot senyores ministres. L'antiga titular de Vivenda,María Antonia Trujillo,era capaç de boicotejar les seves pròpies propostes quan les anunciava, per no patir crítiques despietades.

Notícies relacionades

Vist així, el Primer Master Pep Guardiola per amaripilisimanolosés un bon patrocini per a un banc que busca valors.

Encara que ja hi ha dones immunes a aquesta síndrome, com l'exvicepresidentaDe la Vega,que sempre va ser ella mateixa, i homes que no senten cap pudor per reclamar l'afecte dels seus. Ho ha fet el jutgeBaltasar Garzón, que ahir va viatjar des del Tribunal Internacional de l'Haia fins a Barcelona per rebre el premi Christa Leem en reconeixement a la seva trajectòria i per ser la dignitat de la memòria. La companyia de cares amigues el va emocionar més que no pas els cinc minuts d'ovació que li van dedicar a les Nacions Unides, en aquells temps llunyans de la causa contraPinochet.