La roda

Manifestació: un mes després

1
Es llegeix en minuts

Tenien raó. Després que coneguéssim l'abast de la retallada de la sentència de l'Estatut,Alfonso Guerrai altres profetes del socialisme espanyol van afanyar-se a assegurar que la manifestació dels catalans seria un foc d'encenalls. Efectivament, ho van clavar. Van dir que serviria perquè ens esbravéssim i, en acabat, per més gent que fóssim al passeig de Gràcia, tot tornaria al seu lloc. Coneixien massa el nostre tarannà

Notícies relacionades

–massa seny i rauxa escassa– i, sobretot, sabien que el calendari els jugava doblement a favor: amb l'agost a tocar i les eleccions al Parlament a la cantonada. D'entrada, les vacances han esmorteït la trempera d'aquell milió de persones que vam sortir a dir prou i a defensar la dignitat de Catalunya amb contundència, festivament, sense incidents. De tot allò, només en queden el bon record dels que hi vam ser i uns quants centenars de senyeres que encara pengen dels balcons, més per fer la competència a les banderes espanyoles dels veïns a qui encara els dura l'eufòria de la victòria del Mundial de futbol, que no per continuar amb la reivindicació nacional encesa. Sembla, talment, que aquella mobilització històrica, amb tanta gent davant com darrere de la capçalera, només hagués estat un berenar a les Planes.

En aquest sentit, els nostres polítics han estat els primers d'anar esvaint la il·lusió del 10 de juliol. Els uns perquè ja es veuen tornant al Govern i no els convé gaire soroll, els altres perquè ja comencen a mirar a quina empresa contractaran la mudança, aquí semblem una nació tancada per vacances. Sembla que nomésJoanLaporta,en plena descompressió barcelonista, ha sabut aprofitar l'estiu per atiar la flama del sobiranisme sense complexos. Potser no hi serà a temps, però entre elsreagrupatsque pugui esgarrapar, el notari convergent i elrookied'Esquerra Republicana, la seva Solidaritat Catalana, que parla sense embuts de prescindir d'Espanya, pot arribar a engrescar molts ciutadans tips de projectes coneguts, tebis o amb la credibilitat a l'alçada dels turmells. L'error més gran que es pot fer amb elLaportapolític és menystenir-lo.