Set x set

Sense avió i sense mapa

1
Es llegeix en minuts

Josep Maria Romeroés un viatger de pedra picada, d'aquests que ho porten a la sang i tenen vocació de rodamón. Un dia, ja fa uns quants anys, va pensar que li agradaria tornar a viatjar com feia abans, recuperar les sensacions del vell viatgehippyque va fer fa més de trenta anys a l'Índia. Li venia de gust fer la volta al món, però no volia agafar cap avió, perquè creu que falsegen les distàncies, ni volia dur ni mapes ni guies, perquè està convençut que marquen massa el camí i maten la màgia de la improvisació. Pensava, comCavafis, que l'important en un viatge és el viatge en ell mateix.

Notícies relacionades

Dit i fet, a finals del 2001 va salpar del port de Barcelona en un vaixell de càrrega de 22.500 tones que anava cap al Brasil amb sis-cents contenidors a bord. Així va començar una original volta al món lleuger d'equipatge, amb l'únic luxe d'una ploma Montblanc per escriure un dietari. Va trigar catorze mesos a completar el periple, catorze mesos en què es va deixar portar per la intuïció i va renunciar expressament a visitar monuments, museus, catedrals i altres llocs obligats del viatge turístic.

El que en el fons buscavaRomeroera tornar a sentir l'emoció del viatge a flor de pell, poder barrejar-se amb la gent dels països que visitava, no estar marcat per la urgència del retorn i no patir l'estrès dels aeroports i avions. Se'n va sortir amb èxit i ara ens ho explica aSempre l'Oest (Brau en català; Altaïr en castellà), un llibre que dóna gust llegir. Hi descobrim una altra manera de viatjar, una altra manera de viure la vida, sense mapes, sense avions i sense luxes superflus, però amb molts amics descoberts pel camí i sense cap pressa per arribar al destí.