La roda // ANTONI Bassas

Pa i circ a la ciutat de València

1
Es llegeix en minuts

Devien ser quarts de deu. Acabava de sopar i vaig seure a fer un zapeig rutinari abans d'enfilar el passadís en direcció al llit, quan vaig ensopegar a Tele 5 amb un descomunal castell de focs que explotava sobre la Ciutat de les Arts de València. Com que a aquella hora ja penso lentament, de primer vaig dir-me que potser el Papa havia tornat per provar la calefacció de l'altar climatitzat, però no, perquè hi sortia un comentarista esportiu. Ho vaig veure clar: han portat un iceberg d'aquells que es fonen de l'Antàrtida, han fet navegable el Túria i ha començat la Copa Amèrica.

Notícies relacionades

Tampoc. Estaven presentant el nou bòlid deFernando Alonso.¡Tot era tan cosmopolita! El nou Mclaren-Mercedes, el Circ du Soleil suplint amb eficàcia la coneguda falta d'artistes valencians i, sobretot, l'Alonso,aquest espanyol universal que tantes alegries ens dóna. Per això cal felicitar la Generalitat, que en una lliçó d'estalvi i sostenibilitat va invertir la ganga d'1,2 milions d'euros a muntar un circuit urbà perquèAlonsoiHamiltonhi fessin dues voltes cadascun, en un total de vuit minuts. Vaja, que els va sortir el que a València en diuen un acte de categoria.

Posats a criticar, jo hi hauria convidat elsBeckham.Haurien acabat de donar aquell toc de bon gust que nomésDavidiVictoriasaben regalar-nos amb la seva sola presència. Perquè, en efecte, tenint en compte que ell fa tres anys que no guanya res i que ella també en fa tres que no canta res, ha de ser el misteri de la seva sola presència el que expliqui que al final s'hagi fet justícia i per fi Hollywood els hagi reconegut el seu talent. Com molt bé ha dit aquest gran president del Madrid que ésRamón Calderón, Beckhamse'n va a Amèrica com un mig actor. O sigui que si sense dedicar-s'hi gaire ja és mig actor, en què es convertirà ara, quan podrà freqüentar els mateixos restaurants queJack Nicholson.Per ara, tot està sortint a cor què vols: el mateixMichael Jacksonels ha ofert Neverland per 15 milions de dòlars de no res. ¡SiAudrey Hepburnaixequés el cap!Hasta mañana, corazones.