I Marx va morir marxista...

1
Es llegeix en minuts

Els fundadors d'una línia de pensament moren amb la ideologia posada.Karl Marxva morir marxista,Jesucristva morir cristià iLech Walesano ha mort, però se n'ha anat de Solidaritat, el sindicat polonès que va crear i que va desafiar el comunisme durant 10 anys.

Va conviure amb l'autoritarisme roig durant dècades i, en canvi, ha resistit només uns mesos el pacte del sindicat fundat per ell amb la formació cavernària dels bessonsKacynski,JaroslawiLech,que exerceixen a Polònia els càrrecs de president de la República i primer ministre.Walesava ser anticomunista, però no guarda rancor als camarades de la falç i el martell que ja no tenen privilegis. Els bessons són venjatius amb els que van col.laborar amb el PC.Walesaés catòlic, apostòlic i romà. Els germans governants són ultres i antieuropeus. Solidaritat els recolza i el seu fundador els ha plantat, aplicant la doctrina de millor sol que mal acompanyat.

Notícies relacionades

AWalesali van concedir el Nobel de la pau el 1983. Si existeix un guardó a la paciència, el té merescut. Ha suportat heroicament els dos germans fins que no ha pogut més. Primer va deixar de pagar la quota i ara se n'ha esborrat. És tan significatiu el gest, que només ho superaria que dimitís de polonès, cosa que no farà mai. No amaga la seva vergonya dels bessons i dels actuals dirigents de Solidaritat, que marxen units en pla avassallador, per sotmetre a una purga ideològica tots els funcionaris que van col.laborar amb els comunistes. Els encanta, segons sembla, exercir de depuradors. En una altra època s'haurien presentat voluntaris per fer d'inquisidors.

Amb els anys,Walesava perdre molt del seu carisma. Amb el seu gest d'anar-se'n, l'ha recuperat.

Temes:

Karl Marx