On Catalunya

L'HUMOR D'EL MUNDO TODAY

Aquests són els 5 millors locals per seure a parlar durant hores

Selecció de les ressenyes que Barcelona rep d'internet

mundo-today

mundo-today / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts
EL Mundo Today

Beatriz Roca González

“Ningú escolta com la Beatriz"

★★★★

Natural del barri del Poble-sec, la Beatriz és una de les meves locals favorites de Barcelona. Sempre ha viscut aquí i coneix molt bé els costums, així que asseure’s a parlar-hi és un veritable plaer. La vaig conèixer durant la meva última visita i ens vam avenir de seguida. Recomano a tots els que tinguin pensat viatjar a Barcelona que visitin la Beatriz i s’asseguin amb ella a conversar durant hores. Una experiència única, de les que ja no en queden.

ROSALÍA TRUJILLO


Jordi Crosas Pou

 “Local una mica tètric però acollidor”

★★★

El Jordi és un dels pocs locals que queden a Barcelona, per això vaig decidir acostar-m’hi. La primera impressió no va ser gaire bona perquè no fa bona olor, no té bona imatge i no va gens net, però quan deixes que es deixi anar una mica de seguida mostra el seu costat més amable i acollidor. Em vaig asseure amb ell a parlar durant hores sobre el passat de la ciutat i sobre com va ser créixer durant els anys 80 al barri de la Barceloneta, va ser molt emocionant. Li poso tres estrelles perquè a l’anar-me’n vaig descobrir que m’havia robat la cartera.

CARLOS LOSADA


Ramón Cartuja Molinero

“Diu que és local però té accent extremeny”

★★

Durant la meva última visita a Barcelona em vaig sentir molt decebut amb Ramón Cartuja Molinero. Se’m va acostar tot just sortir de l’estació i em va dir que era local de Barcelona i que em podia ensenyar la ciutat, em va dir que el principal costum català és anar pel carrer retirant llaços grocs i fent pintades en favor de la unitat d’Espanya. Durant alguns moments vaig arribar a dubtar de la seva honestedat, perquè em demanava diners per poder continuar ensenyant-me els costums típics barcelonins.

MIGUEL GÓMEZ


Ona Soler López

“Parlava en català tota l’estona”

Com a viatgera, a mi m’agrada fondre’m amb la gent de les ciutats que visito, viure durant uns dies com ells ho fan i amarar-me de la seva rica cultura, per això de seguida vaig buscar una local perquè m’ensenyés una mica tot el que és Barcelona. El que em va semblar de molt mal gust va ser que l’única local que em vaig trobar es dediqués a parlar en català durant tota l’estona que vam estar juntes. Em va semblar molt mal educat per la seva banda i sens dubte em va deixar amb la sensació que els barcelonins necessiten aprendre a integrar-se millor a Espanya.

ANDREA BERMEJO


Sofía Fernández Millán

“Ella el meu metge jo sisplau no troba”

★★★

Notícies relacionades

(Traducció automàtica) Jo des de vint catorze és a Barcelona, jo molt malalta per culpa de diabitis, jo des d’aleshores necessitant trobar la meva doctora. Jo troba el seu nom en pàgina de xarxa del centre de salut però no troba ella físicament. Jo la cerca, ella és local de Barcelona, única metge ciutat no argentina, jo desesperada. Ella no apareixent en mapes de ciutat, jo tampoc la troba en mapa d’internet. Jo en perill imminent. Molta calor.

BRENDA WALSH

Temes:

Humor