8 de juny

Torna el Festival Embotona't: música, teatre i més en un esdeveniment per a tothom

La iniciativa de la Fundació Aspasim celebra la seva segona edició després de l'èxit del seu debut el 2023

L'esdeveniment es compromet a promoure una cultura inclusiva, eliminant barreres amb àmplies mesures d'accessibilitat

Actuació des de lescenari principal del Festival Embotonat en la seva primera edició el 2023

Actuació des de lescenari principal del Festival Embotonat en la seva primera edició el 2023 / Embotona't

2
Es llegeix en minuts

El proper dissabte 8 de juny, el Poble Espanyol de Barcelona es convertirà en l'epicentre de la cultura inclusiva amb la segona edició del Festival Embotona’t. Organitzat per la Fundació Aspasim, aquest esdeveniment promet ser una experiència diversa i accessible, plena de música, cinema, teatre i dança.

Després de l'èxit rotund del seu debut el 2023, que va atraure més de 3.500 assistents, Aspasim, una entitat dedicada al suport de persones amb discapacitats intel·lectuals greus, ha decidit continuar amb aquesta iniciativa organitzant un segon encontre.

L'origen del festival es remunta a un dels tallers ocupacionals de la fundació, on va néixer la companyia de contacontes coneguda com El Botó Màgic.

La companyia de contacontes El Botó Màgic participant en la primera edició del Festival Embotona't. /

Embotona't

Un programa ric i variat

El programa del festival abasta música, teatre, cinema, contacontes i tallers repartits en quatre escenaris diferents: l'Escenari Principal, l'Escenari Botó, La Carpa i El Teatre, oferint entreteniment per a totes les edats.

Reggae Per Xics, que estrena nou treball a l'escenari de l’Embotona’t, encapçala un cartell complet que també inclou Els Beta de SX3, el Mag Lari, Ambauka, La Tresca i la Verdesca, ColorsBand. Tampoc no faltaran contacontes com El Botó Màgic, Jordi Tonietti, Blai Senabre, Noemi Font, Vivim del Cuentu o POT-teatre. A l'esdeveniment també hi assistiran Sara Roy, autora i intèrpret de l'himne del festival 'Tocar el cel', i il·lustradora Pilarín Bayés.

També hi haurà espectacles itinerants, com els de Xirriquiteula, i una gran varietat de tallers i activitats per als més petits.

Accessible per a tothom

Embotona’t és un festival compromès amb l'accessibilitat de tots els públics, i per això l'organització té especial cura d'eliminar les barreres que puguin separar les persones amb diferents discapacitats de gaudir de la cultura.

Des de pàrquings reservats i instal·lacions adaptades fins a ajudes específiques per a persones amb discapacitats auditives, visuals o intel·lectuals, el festival s'esforça per garantir que tots els assistents es sentin benvinguts i atesos.

El Festival Embotona't promou un espai acollidor per a totes les edats i capacitats

Més que un festival

L'assistència a aquest festival no només és una experiència única, sinó que també suposa contribuir amb la Fundació Aspasim en la seva missió de cuidar i promoure el benestar de les persones amb discapacitat intel·lectual greu, recolzant els seus diferents projectes que abasten educació, ocupació laboral, habitatge, salut i lleure.

Notícies relacionades

Amb la compra d'entrades, els assistents estaran col·laborant en la millora de l'accessibilitat dels centres residencials de la Fundació, en la gestió dels centres educatius on ofereixen programes de formació adaptats a les necessitats individuals de cada persona, així com en els projectes d'inclusió laboral que promou Aspasim.

El festival Embotona't és molt més que un esdeveniment d'entreteniment: és una celebració de la diversitat, la inclusió i la capacitat de la cultura d'unir tot tipus de persones.