El millor pla per al pont de la Puríssima: torna el mercat més esperat pels catalans

El Mercat Medieval de Vic se celebrarà entre el 6 i el 10 de desembre, aprofitant els dies festius

El Mercat Medieval de Vic se celebrarà del 6 al 10 de desembre

El Mercat Medieval de Vic se celebrarà del 6 al 10 de desembre / Cedida

3
Es llegeix en minuts
Xavier Oliva

El pont de la Puríssima és un dels moments més esperats de l'últim trimestre de l'any. Es tracta d'uns dies ideals per a desconnectar de la rutina, gaudir de l'ambient nadalenc que ja envaeix la majoria de municipis de Catalunya i planificar escapades o plans amb la família o amics. Enguany, a més, serà un pont llarg, ja que el dia 6 caurà en dijous i el 8 en divendres. Motiu pel qual moltes famílies podran gaudir de cinc dies de festa a les portes de Nadal, aprofitant també que moltes escoles faran festa el 7 de desembre.

Un dels plans més tradicionals d'aquestes dates per als catalans és, sense cap dubte, el Mercat Medieval de Vic, que retornarà al barri antic de la capital d'Osona a l'edat mitjana des del dia 6 de desembre fins al 10, amb un munt d'activitats per a tots els públics. Paradetes d'artesans, casetes gastronòmiques i espectacles de recreació envairan els carrers de Vic durant aquests dies.

“El Mercat Medieval és una gran fira, la més multitudinària de la ciutat i una de les fires amb més èxit en l'àmbit del país. Vic és una ciutat de fires i mercats i ens aporten molt dinamisme social i econòmic”, va assegurar l'alcalde de la ciutat, Albert Castells, durant la presentació de la 27a edició. Per part seva, Bet Piella, la regidora de Fires i Mercats, ha confirmat el bon posicionament que té aquest esdeveniment en l'àmbit estatal, que es reafirma amb l'alta demanda de paradistes que volen formar part del mercat.

Què fer en el Mercat Medieval de Vic?

Com cada any, els carrers del barri antic de la ciutat catalana acolliran 400 paradetes d'alimentació, herbes i artesania de Catalunya, de la resta d'Espanya i també de Portugal i d'Occitània amb productes de decoració, joieria, cosmètica natural, complements de roba i diferents productes d'alimentació com a embotits, formatges, pastissos, xocolates o conserves, entre altres.

Així mateix, el Mercat Medieval de Vic comptarà amb una oferta gastronòmica amb quatre zones diferenciades on es podrà gaudir d'una estona de descans i bon menjar. Les tavernes serviran crepès, carns cuinades a la brasa i pop, entre moltes altres. Una manera de gaudir de la gastronomia i la cultura en un mateix espai.

El Mercat Medieval de Vic tindrà 400 paradetes d'alimentació, herbes i artesania /

Cedida

Activitats lúdiques i culturals en el Mercat Medieval de Vic

A més de l'oferta comercial i gastronòmica, el Mercat Medieval de Vic també comptarà amb diferents activitats lúdiques per a totes les edats. Hi haurà tallers d'oficis, espectacles de carrer amb música i dansa, i també de teatre. Una programació que més enllà del valor artístic, també crearà l'atmosfera per a recrear una festa d'època.

Així, per exemple, hi haurà diferents cercaviles, teatre de marionetes, tir amb arc, o diferents tipus d'actuacions. Tot això amb el paisatge del nucli antic de la capital d'Osona com a teló de fons. L'espectacle de tir amb arc es durà a terme en el Pont de Queral amb diferents demostracions i espectacles nocturns, a més del torneig de tir amb arc on es durà a terme l'activitat de “caça el fuet”. Enguany, com a novetat, l'Associació Catalana de Highland farà una exhibició amb l'espectacle “Sobre el Mèder en equilibri”.

El nucli antic s’omplirà de cercaviles /

Cedida

En la zona de les Adoberies hi haurà una recreació medieval on es podrà veure com es vivia en aquella època i diferents espectacles teatrals. Hi haurà un laberint, atraccions ecològiques, i un campament de falcons amb més de 15 ocells. A tot això se sumaran activitats i tallers per a nens com pinta cares, construccions de castells amb peces, espelmes amb cera d'abella i sabó, a més dels passejos en poni.

Les cercaviles aniran recorrent els carrers del barri antic amb espectacles com “Rats!” de la companyia Campiquipugui, una adaptació de la història del flautista d'Hamelin. A tot això se sumarà la recreació d'oficis com a ebenista, picapedrer, bufador de vidre, ceramista o ferrer en la plaça del Bisbe Oliba.

Per a més informació sobre el Mercat Medieval de Vic es pot consultar la seva pàgina web.

El Mercat Medieval de Vic en el cupó de l'ONCE

El dia 7 de desembre el Mercat Medieval de Vic serà la imatge protagonista del cupó de l'ONCE que se sortejarà aquest dia amb 5 milions de paperetes repartides.