El Rock Fest tornarà el 2024 i fitxa Deep Purple i Europe

Ferran Sendra

3
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Després d’un any en suspens i de les convulsions del període pandèmic, el Barcelona Rock Fest prepara la seva gran tornada i d’una manera estable a partir de l’estiu del 2024. La tornada tindrà lloc al seu recinte de sempre, el parc de Can Zam, de Santa Coloma de Gramenet, i entorn de les dates habituals, el cap de setmana del 5 al 7 de juliol, amb un programa que consolidarà Barcelona com a plaça forta del circuit de festivals de hard rock i heavy metal. 

Entre els alts reclams d’aquesta edició, la vuitena del seu historial, figuraran dues bandes de signe clàssic, Deep Purple i Europe, als quals acompanyaran d’altres caps de cartell per confirmar. Noms en què es combinarà la llarga trajectòria i les bandes que apunten al relleu generacional, un aspecte aquest important en un sector, el metaler, amb un ‘star-system’ que camina des de fa anys cap a una necessària ampliació. L’anunci oficial del programa es produirà en les pròximes setmanes. 

Tornada a la normalitat

El Rock Fest torna per quedar-se i ha acordat un compromís de continuïtat amb a l’ajuntament de Santa Coloma de quatre edicions, fins al 2027. Ancoratge que deixa enrere un període complicat, en què la mostra va haver d’encaixar les cancel·lacions del 2020 i el 2021, per causa pandèmica, després va afrontar amb conflictes i ‘in extremis’ l’edició del 2022 i va tornar a suspendre’s el 2023 a causa de les obres al parc de Can Zam. L’estiu passat, va consolar a l’afició amb el concert Barcelona Rocks, que va portar bandes com Scorpions i Saxon al Sant Jordi Club. Així que el festival del 2024 vindrà a suposar la tornada a la normalitat trencada després de l’edició del 2019.

Deep Purple tornarà al Rock Fest set anys després de la seva última actuació a Barcelona, quan va ser acollida per aquest mateix festival. El grup britànic, autor d’himnes del rock dur com ‘Highway star’, ‘Black night’ i l’universal ‘Smoke on the water’, es presentarà amb els seus tres integrants històrics al capdavant (el cantant Ian Gillan, el baixista Roger Glover i el bateria Ian Paice), així com el teclista Don Airey (un altre veterà del ram, associat en el passat a Rainbow, Ozzy Osbourne, Gary Moore i altres figures) i el seu més recent fitxatge, el guitarrista nord-irlandès Simon McBride. Es preveu que presenti un nou àlbum que haurà de veure la llum a principis del 2024. 

Noves cançons

Notícies relacionades

També Europe vindrà amb material nou, cançons com ‘Hold your head up’ –acabada de publicar–, si bé l’àlbum que ha de rellevar ‘Walk the earth’ (2017) es farà esperar encara fins a finals del 2024 o principis del 2025. La banda sueca conserva la formació íntegra que va gravar ‘The final countdown’, el 1986: Joey Tempest (veu), John Norum (guitarra), John Levén (baix), Mic Michaeli (teclats) i Ian Haugland (bateria). Europe és un vell conegut del Rock Fest, esdeveniment en el qual ha actuat en tres ocasions (2015, 2017 i 2019). 

Amb la seva nova edició, el Rock Fest es recol·locarà en un mapa de festivals metalers d’estiu que des de fa anys veu augmentar la competitivitat a escala europea, amb cites poderoses com el francès Hellfest o, a Espanya, el Resurrection Fest (a Viveiro, Lugo) i el Rock Imperium (Cartagena). La cita de Santa Coloma va començar a caminar el 2014 i al llarg de la seva trajectòria ha acollit molts dels grans del rock dur, com Iron Maiden, Aerosmith, Kiss, Alice Cooper, Judas Priest, ZZ Top, Def Leppard i Whitesnake.