A la gran pantalla

10 pel·lícules d’estrena en cines que no et pots perdre al juliol

Les 10 pel·lícules d’estrena al cine aquest juny que no et pots perdre

Aquestes són les sis estrenes de cine que no et pots perdre el 2023

10 pel·lícules d’estrena en cines que no et pots perdre al juliol

Warner Bros. Pictures

4
Es llegeix en minuts
Desirée de Fez
Desirée de Fez

Periodista i crítica de cinema.

ver +

La cartellera del juliol és variada i ve carregada de pel·lícules esperades: de la setena entrega de ‘Missió impossible’ al nou de Disney / Píxar, ‘Elemental’. No obstant, si per alguna cosa passarà al record és per la rivalitat a la cartellera divendres 21 entre ‘Barbie', la pel·lícula de Greta Gerwig sobre la famosa nina, i ‘Oppenheimer', el nou treball de Christopher Nolan. ¿Quina de les dues aniràs a veure? O més ben dit, ¿quin de les dues veuràs primer?

‘Vacaciones de verano’, de Santiago Segura (6 de julio)

La nova comèdia familiar de Santiago Segura després de ‘Padre no hay más que uno' (2019), ‘¡A todo tren! Destino Asturias’ (2020) i les seves respectives continuacions. Segura i Leo Harlem donen vida a dos amics que, després de quedar-se sense feina, accepten una feina temporal d’estiu com a animadors infantils en un hotel.

‘Reposo absoluto’, de Lori Evans Taylor (6 de juliol)

Després de destacar com a ‘scream queen’ a ‘Scream’ (2022) i ‘Scream VI’ (2023), l’actriu Melissa Barrera torna a patir moltíssim a ‘Reposo absoluto’, una altra de les nombroses pel·lícules recents que associen terror i maternitat. L’actriu es posa a la pell d’una embarassada que acaba de mudar-se a una casa nova. Per prescripció mèdica, ha de fer repòs absolut, un repòs que es veurà alterat per fenòmens inesperats i horribles.

‘Te estoy amando locamente’, d’Alejandro Marín (6 de juliol)

Alejandro Marín, director de la sèrie ‘Maricón perdido’ (creada per Bob Pop), debuta en el llargmetratge en solitari (després de la pel·lícula col·lectiva ‘La filla d’algú’) amb aquesta comèdia sobre els inicis del moviment LGTBI a Sevilla a finals els 70. Ana Wagener encapçala el repartiment d’una comèdia coral que parteix del compromís i assegura emoció i diversió.

‘Vesper’, de Kristina Buozyte i Bruno Samper (6 de juliol)

Els directors i guionistes Kristina Buozyte i Bruno Samper s’endinsen en la ciència-ficció més pura amb ‘Vesper', pel·lícula que imagina un futur en què l’ecosistema de la Terra ha col·lapsat. El seu principal atractiu (més encara si sabem que no és una superproducció): una direcció artística i uns efectes especials i visuals aclaparadors.

‘Misión imposible: Sentencia mortal, parte 1’, de Christopher McQuarrie (12 de juliol)

Setena part (o meitat de la setena part) de la mítica saga d’acció inaugurada per Brian de Palma fa 27 anys. Tom Cruise torna a ser l’agent Ethan Hunt, al capdavant d’una missió de la qual (amb el secretisme habitual) es desconeixen els detalls, i dirigeix el seu col·lega Christopher McQuarrie, que va agafar el timó de la franquícia en la cinquena entrega.

‘Elemental’, de Peter Sohn (14 de juliol)

Un estiu en què no abunden les pel·lícules destinades a un públic infantil i/o familiar, la nova proposta de Disney / Píxar està destinada a ser una de les estrelles de la temporada. El punt de partida és preciós: ¿què passa si es fan amics un noi de foc i una noia d’aigua? I promet emocions càlides i la meravella tècnica habitual de l’estudi d’animació.

‘Barbie’, de Greta Gerwig (21 de juliol)

Una de les pel·lícules més esperades de la temporada, de la qual és impossible endevinar per les imatges promocionals i el tràiler quin enfocament tindrà. En qualsevol cas, en aquesta comèdia rosa xiclet sobre la popular nina hi ha implicada gent llestíssima. Estrany seria que no fos bona una pel·lícula escrita per Greta Gerwig i Noah Baumbach, dirigida per la primera i amb Margot Robbie com a Barbie.

‘Oppenheimer', de Christopher Nolan (21 de juliol)

Junt amb ‘Barbie', una de les grans estrenes de l’estiu (i de l’any). Christopher Nolan (‘Origen’, ‘Tenet’) sembla disposat a arrasar a taquilla i en la pròxima temporada de premis amb aquest ambiciós drama sobre Robert J. Oppenheimer, considerat «el pare de la bomba atòmica». S’inspira en ‘Prometeo Americano’, llibre que va guanyar el Pulitzer en la categoria de biografia, i compta amb Cillian Murphy a la pell d’Oppenheimer.

‘Insidious: La puerta roja', de Patrick Wilson (21 de juliol)

Notícies relacionades

Cinquena entrega de la famosa saga de terror. Dirigeix l’actor Patrick Wilson, també protagonista, i pel que sembla reprèn la vida dels personatges de les dues primeres (i millors) parts de la sèrie: ‘Insidious’ (2010) i ‘Insidious (capítol 2)’ (2013), totes dues de James Wan. Els esperits sembla que han tornat amb ganes de turmentar de nou la família Lambert.

‘Mansión encantada', de Justin Simien (28 de juliol)

‘Remake’ (o una cosa semblant), vint anys després, de la comèdia amb elements de terror ‘La mansió encantada’ (2003). Pel que sembla, d’aquella pel·lícula (inspirada, com aquesta, en una atracció de parc temàtic), només es manté la idea de la mansió encantada. Si en la versió del 2003 passava por Eddie Murphy, aquí ho fan, entre d’altres, Jamie Lee Curtis, Danny DeVito, Rosario Dawson i Winona Ryder.

Temes:

Cine