Entendre-hi més

Rihanna, la diva rebel

Rihanna, la diva rebel

Europa Press

2
Es llegeix en minuts

Després de més de sis anys sense trepitjar un escenari, Rihanna reapareix aquest diumenge en gran, en el descans de la final de la Superbowl. Un esdeveniment mundial que només als Estats Units supera els cent milions d’espectadors, en què abans s’han lluït estrelles com Michael Jackson, els Rolling Stones i Bruce Springsteen. Davant la pressió, un dit als llavis fent callar en el vídeo amb què ella mateixa va confirmar l’actuació, amb un fantasiós pentinat de trenes. «Si he de deixar el meu nadó, que sigui per alguna cosa especial», ha declarat la cantant de Barbados, que va ser mare al maig juntament amb el raper A$AP Rocky

Rihanna creu que la maternitat li ha infós valor per al que sigui i, el més difícil en el seu cas, paciència. De coratge sempre n’ha tingut, per fer el contrari del que s’esperava d’ella i sortir-ne airosa. Malgrat la seva veu trencadissa, que sovint es dissipa en els macroconcerts, va sobrada de grans temes per defensar a la Superbowl: des d’aquell ‘Umbrella’ en principi escrit per a Britney Spears, que amb la inestimable col·laboració de Jay-Z la va llançar ‘urbi et orbi’ el 2007, la seva carrera ha sigut una suma contínua de cançons memorables. També li sobren amics perquè actuïn al seu costat en l’intermedi: des de Madonna –volia ser com ella, però en negra–, fins a Eminem, amb qui va publicar diversos ‘hits’, Britney Spears i Katy Perry, a qui va preparar el comiat de soltera. Veurem a qui puja Rihanna a l’escenari de l’State Farm Stadium, a Glendale (Arizona), on se celebra la Superbowl aquest any. Els convidats han de complir el difícil equilibri de donar espectacle sense eclipsar-la: qui recorda Coldplay el 2016, després d’enfrontar-se amb dues feres escèniques com Bruno Mars i Beyoncé.

Èxit en els negocis

Notícies relacionades

Tot apunta que Rihanna, que el mes d’octubre passat va publicar la cançó ‘Lift me Up’, tema de la banda sonora de ‘Black Panther: Wakanda Forever’, prepara la seva tornada a la música. Abans que la maternitat, la moda ja l’havia distret dels escenaris. Els últims anys ha estat centrada en la seva pròpia marca de cosmètica, moda i roba interior, Fenty, que ha fet bandera de la diversitat amb models de totes les races, talles i aspectes, amb gran rèdit econòmic. Segons la revista ‘Forbes’, compta amb una fortuna de 1.400 milions de dòlars, atribuïbles més a l’èxit de Fenty que a les seves cançons. 

Gens malament per a una dona que va créixer en un modest bungalou i va vendre roba de petita al carrer, en una família empobrida per l’addicció al crac i a l’alcohol del seu pare. Rihanna no oblida el seu passat, com va demostrar al desplaçar-se fins a Barbados per destapar amb emoció la placa del carrer on es va criar rebatejat com a Rihanna Drive. La cantant, que quan va començar la seva carrera semblava que estava condemnada a ser una versió exòtica de Beyoncé, i que després dels cops de Chris Brown apuntava a ser l’enèsima estrella negra que un maltractador apaga, va saber trencar totes les barreres, en particular les mentals. «Mai és un fracàs, sempre és una lliçó», és un dels seus múltiples tatuatges, aquest sobre la clavícula. El porta escrit al revés, per llegir-ho cada vegada que es mira al mirall.