Pas a Eurovisió

Tanxugueiras avisen per a la final del Benidorm Fest: «Es veuran coses que no es van veure»

Tanxugueiras avisen per a la final del Benidorm Fest: «Es veuran coses que no es van veure»

RTVE

3
Es llegeix en minuts

Les Tanxugueiras confien millorar la seva actuació en la gran final del Benidorm Fest, després que en la semifinal obtinguessin el recolzament majoritari del públic però no del jurat professional. «Tenim moltes ganes de polir detalls, millorar, i que es puguin veure cosetes que no es van veure dimecres», han exposat en una roda de premsa conjunta amb la resta de finalistes. També porten «molts apunts per a la realització», perquè les càmeres recullin i traslladin tot el poder visual de la seva posada en escena. Hi ha hagut veus que, sense deixar d’aplaudir la seva presentació, han assenyalat aspectes millorables, sobretot quant al producte televisiu.

En aquest sentit guanya més importància el fet que Olaia Maneiro ja tingués més contacte amb l’escenari. El seu positiu per covid la va obligar a arribar a Benidorm sobre l’horasense possibilitat d’adaptar-se a l’espai on havia d’actuar. Aquesta és una circumstància que té molt pes en una actuació d’aquestes característiques, amb una escenografia creada per a l’ocasió i amb molta més complexitat que en els directes habituals del trio. «Tenim ganes de repetir-ho, ja m’he familiaritzat amb l’escenari. Ja sé on m’he de col·locar», ha explicat l’Olaia, amb naturalitat i sornegueria. La confessió li va valer un «¡bravo!» per part de les seves companyes.

Durant la compareixença, en què els participants amb prou feines van parlar uns minuts i va regnar la complicitat entre tots, les Tanxugueiras no han entrat en la intensa polèmica desencadenada des que es va conèixer la baixa puntuació que els va concedir el jurat professional. Són, de fet, les finalistes amb la segona pitjor puntuació en aquest capítol, 38 punts, només pitjor que els 28 de Gonzalo Hermida, l’actuació del qual va ser substituïda per un vídeo. En canvi, en la suma de vot popular i jurat demoscòpic, les ‘pandereteiras’ tenen 55 punts, com qui en té més.

A Olaia Maneiro les seves companyes li van cedir la paraula per a un últim al·legat. «Cada cop que em toca parlar ploro, la gent pensarà que no faig res més», ha fet broma. Ha agraït el suport de tots els seguidors i ha aprofitat per llançar el missatge que han sostingut des que van decidir optar a representar Espanya a Eurovisió. «La cultura i els idiomes sempre uniran. Mai resten, sempre sumen. Estem molt contentes de representar tots els idiomes cooficials i totes les cultures», ha proclamat, cosa que li ha valgut l’aplaudiment dels seus rivals, al crit d’«¡Olaia, presidenta!». En la roda de premsa també va participar Rayden, amb qui les Tanxugueiras acaben d’estrenar una col·laboració, ‘Averno’.

Sorpreses per a la final

Després de les dues semifinals, el ‘Benidorm Fest’ ja ha revelat algunes sorpreses que tenia guardades per a la gran final d’aquest dissabte 29. A més de la participació dels vuit artistes classificats que competiran per representar Espanya en el pròxim Festival d’Eurovisió, la gala comptarà amb diversos artistes convidats.

Notícies relacionades

Segons ha avançat avui la cadena pública, en una nova roda de premsa des de Benidorm, la final comptarà amb l’actuació de Nia, Nyno Vargas i Pastora Soler. Els dos primers tenen un tema conjunt titulat ‘Me muero de risa’, i segurament aquesta serà la seva presentació. D’altra banda, Pastora Soler va ser la representant d’Espanya fa deu anys amb ‘Quédate conmigo’, tot i que no han avançat quin tema interpretarà.

La gala també comptarà amb la participació del representant espanyol de l’any passat. Blas Cantó cedirà el testimoni i entregarà el micròfon de bronze al guanyador.