El fenomen continua

L’Hermione guanya Harry Potter a Barcelona

La seva vareta màgica triomfa més que cap a la botiga de les Galeries Maldà dedicada en exclusiva al marxandatge oficial, autèntica cova d’Alí Babà per a fans

L’Hermione guanya Harry Potter a Barcelona

Zowy Woeten

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Els fans de Harry Potter tenen on reunir-se a Barcelona per llançar-se conjurs i reviure moments màgics. A les Corts hi ha un cafè ambientat en l’univers potterià, el Pudding Coffee Shop (Diagonal, 515), i existeixen diversos ‘escape room’ ambientats en les pel·lícules de la saga. Però on els fans al·lucinen és amb la varietat de productes i fetitxes oficials en una botiga de les Galeries Maldà. Els dissabtes cal fer cua per entrar-hi. «No es tracta només de comprar coses sinó de trobar-te amb persones que estimen Harry Potter», comenta Álvaro Royo, que sol estar allà aquell dia atenent la gent. «Tu els llances encanteris i ells a tu», explica.

La decoració està farcida de picades d’ullet que els fans reconeixeran. A l’entrada hi ha una maleta incrustada en una paret de maons que reprodueix l’entrada secreta a l’andana que porta a Hogwarts, al costat del taulell hi ha una prestatgeria que recorda la de la botiga de varetes màgiques i a terra hi ha misterioses petjades sobre una pintura rosa que, si un investiga, veurà que ha sigut vessada pels entremaliats follets de Cornualles. Fins i tot s’han inventat una petita porta per a elfs. «No apareix en cap pel·lícula però tothom que ve vol travessar-la».

Les varetes màgiques són un dels productes estrella. Però la d’en Harry no és la més sol·licitada. «La que més ens demanen és sobretot la de l’Hermione. Guanya per golejada en Harry. Triomfa moltíssim», explica el venedor. També el mapa d’amagatotis, aquell que permet veure en temps real on és tothom al castell té molta tirada. Jocs, disfresses, rèpliques dels personatges realistes o de joguina, tota mena de jocs, clauers i fins i tot objectes de joieria comparteixen espai amb les llaminadures de la pel·lícula com els caramels Bertie Boots que menjava Dumbledore, aquell que tant poden tenir bon gust com ser repugnants, o les granotes de xocolata que prenen al tren a Hogwards els protagonistes. Ah, i tampoc hi falta una nevera farcida de batut de bescuit, una beguda amb gust de vainilla que també serveixen al cafè del principi.

«20 anys de marxandatge donen per a molt», fa broma l’Arnau, un altre venedor de la botiga, fan de la saga que va vestit amb capa, com si fos un professor de Hogwarts. Ell fins i tot ha venut vestits inspirats en els colors de Gryffindor, el vermell i el groc, per a casaments temàtics. Han passat quatre lustres des de l’estrena de ‘Harry Potter i la pedra filosofal’ però avui dia els pares i mares marcats pel món màgic de J. K. Rowling han transmès la passió als fills.

A Barcelona entre els ‘escape room’ n’hi ha un de dedicat precisament a la primera història de la saga, on la missió és trobar la pedra filosofal per restablir l’equilibri entre el bé i el mal davant l’amenaça del domini de la foscor i el caos. Es diu ‘Academia de magia’ i està a Aventurico (Roger de Flor, 89). A més, per a nens més petits, de 6 a 11 anys, compten amb ‘Hogwarts’, una gimcana que té una ‘gamemaster’ disfressada de professora.

I a Temps Límit (Sant Antoni Maria Claret, 17), el mestre August Dumbledore desafia els amants de la saga a passar una última prova per aconseguir per fi la seva vareta de mag. Per fer-ho hauran de penetrar a les seves estances i descobrir on es troba la porta màgica. I a ‘La biblioteca mágica’ el repte consisteix a buscar un llibre perdut. «Fa tres anys que el tenim i funciona molt bé. A diferència d’un altre joc dedicat a Star Wars, aquest funciona tant per a fans de la saga màgica com per a gent que no n’és», expliquen des d’El Cubo Barcelona Escape Room (Francesc Tàrrega, 51)

Notícies relacionades

Un altre joc d’‘escape room’ inspirat en la saga a Barcelona és ‘Prisioneros de Alkaban’, que ofereix Maximum Escape (Trafalgar, 17). Des d’allà expliquen que tot i que principalment aquest joc el demana gent d’entre 20 i 30 anys, també s’ha convertit en el desafiament favorit de les famílies que van amb nens.

A Barcelona, el fenomen de Harry Potter continua viu. L’encanteri continua.