Guia de visionaments

Halloween per nens: cinc pel·lícules disponibles en streaming per divertir-se de por

  • Seleccionem cinc continguts perquè els nens, fins i tot els més petits, disfrutin de Halloween i s’endinsin de forma festiva en l’univers de les bruixes, els esquelets, els fantasmes i els zombis

Halloween per nens: cinc pel·lícules disponibles en streaming per divertir-se de por

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La festivitat de Halloween s’ha convertit en una de les més estimades pels nens. Són realment els que la disfruten i, en part gràcies a ella, han après de forma natural a relacionar-se amb el gènere fantàstic i obrir-se a tot un imaginari monstruós. El catàleg dels canals infantils està ben assortit, cada un té els seus especials, tot i que aquestes són algunes apostes segures, cinc continguts infal·libles, depenent de l’edat, per iniciar la canalla en els rituals que donen sentit a aquesta nit tan especial, entre els que hi ha veure una o diverses pel·lícules ‘de por’.

‘Coco’


La factoria Pixar, en el seu afany per diversificar les històries i els personatges, va crear un relat al voltant del folklore mexicà i la seva nit dels morts. ¿Com s’enfronta de veritat un nen a Halloween si en la seva idiosincràsia, la seva tradició familiar, és present que durant aquest dia les ànimes dels difunts tenen vida? Gràcies a aquest plantejament i a través del personatge del Coco ens introduïm en una altra dimensió, colorista, lluminosa, plena de vitalitat, tot i que en realitat hi predomini la idea de la mort. Potser ‘Coco’ sigui una de les pel·lícules més didàctiques sobre el que significa la desaparició d’un ésser estimat. Així, la gresca i la tristesa es donen la mà d’una forma magistral, a través de la memòria, tant popular com íntima. Disponible a Disney+.

‘Malson abans de Nadal’


Només la melodia de l’obertura d’aquesta incursió de Tim Burton en el terreny de l’animació ‘stop-motion’ (‘Esto es Halloween’) serveix per deixar embadalits els més petits i introduir-los en l’univers macabre de les bruixes, les calaveres, l’home del sac i els esquelets d’una manera tan natural com festiva. Les cançons de Danny Elfman contribueixen a contrarestar les connotacions pertorbadores dels monstres acostant-los de forma addictiva als més petits, que saben disfrutar dels detalls i els ‘leit motiv’ d’aquesta faula tan tètrica com profundament humana. Després arribarien ‘La núvia cadàver’ i ‘Frankenweenie’, que completen una formidable trilogia d’aprenentatge dins el gènere fantàstic. Disponible a Disney+.

‘Hotel Transsilvània’


Benvinguts a l’hotel on viuen tots els monstres. Si el teu fill vol saber qui és el Comte Dràcula, Frankenstein, la Mòmia, l’Home Invisible i l’Home Llop, aquesta és la millor pel·lícula per conèixer tot aquest imaginari fantàstic dels grans mites d’Universal Pictures, amb un influx que continua sent present en l’actualitat a través d’una infinitat d’aventures renovades. I sense tenir malsons. Així, tota la galeria de criatures terrorífiques es transforma a través d’una ‘troupe’ esperpèntica que adquireix un sentit molt més humà, emocional i còmic, tot i que tinguin urpes, benes i ullals. La marató es pot completar amb ‘Hotel Transsilvània 2’ i ‘Hotel Transsilvània 3: Unes vacances monstruoses’. Disponible a Netflix.

Canals Youtube

Notícies relacionades

Per als més menuts, les píndoles en forma de vídeos o cançons de Youtube funcionen a la perfecció per introduir-los en el món de Halloween. Pràcticament tots els canals infantils tenen contingut relacionat amb aquest dia que s’ha convertit en una festivitat per als nens, que a més de practicar el ‘paga o plora’ també tenen a la seva disposició infinites versions de cançons com ‘Chumbala, Cachumala’ o ‘Tumbas por aquí, tumbas por allá’. Des de Little Angel amb Bebé Juan al capdavant passant per Pinkfong, responsables de l’èxit de ‘Baby Shark’, fins a Pocoyó, ChuChu TV o la bruixa Tatty i el seu gat Misifú. Disponible a Youtube.

‘Casper’

Abans de passar a un nivell superior amb ‘Beetlejuice’, ‘Laberint’, ‘Cristal Oscuro’ o ‘Los fantasmas atacan al jefe’, bàsicament les pel·lícules que van formar a la generació dels anys 80, resulta preferible començar amb aventures menys fosques si l’edat dels nens encara és primerenca; per exemple, ‘Casper’, que ens acosta a l’univers de les cases encantades a través d’un icònic nen-fantasma (i els seus amics) que es convertirà en el millor amic d’una preadolescent Christina Ricci que encarna el pont entre realitat i fantasia. Malgrat el temps que ha passat des de la seva estrena, continua mantenint l’encant. Disponible a Netflix, Filmin i Movistar+.