A casa teva

10 sèries per veure amb els teus fills a HBO

Seleccionem un grapat d’apostes per disfrutar a la plataforma durant l’onada de fred o mentre durin les restriccions

10 sèries per veure amb els teus fills a HBO
4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre l’onada de fred i les restriccions, ens trobem de nou com durant el confinament: amb una mica de temps addicional per veure sèries en família. Com que sabem que l’oferta pot desconcertar i confondre, aquí van algunes apostes segures, en aquest cas disponibles a HBO.

1. ‘El asombroso mundo de Gumball’

‘El asombroso mundo de Gumball’Les educacions morals costen de digerir si venen en forma de sermó, però no si tenen formes tan acolorides i imaginatives com aquesta creació de Ben Bocquelet. A través de les aventures del jove gat Gumball i el seu germà adoptiu (i millor amic) Darwin, el seu antic peix, per a més dades, els xavals poden aprendre coses valuoses sense tenir la sensació d’estar sent alliçonats. HBO ofereix les sis temporades.


2. ‘Hora de aventuras’

‘Hora de aventuras’La sèrie de la qual, merescudament, es parla primer per explicar l’explosió de l’animació televisiva a principis de la dècada passada. Tot és possible, però només si és bo o una mica groller, en la memorable col·lecció d’aventures de Jake i el seu gos màgic Finn, plenes de picades d’ullet (sub)culturals d’allò més naturals. Va ser bona fins i tot després de sortir-ne el seu creador, Pendleton Ward, sobre la meitat del curs, que podem recórrer complet a HBO.  


3. ‘Steven Universe’

‘Steven Universe’Quan es parla de millors sèries LGTBI no es pot prescindir d’aquesta creació de Rebecca Sugar (primera dona que portava una sèrie en la història de Cartoon Network), el protagonista de la qual, meitat humà, meitat extraterrestre, pot cantar sobre voler ser una Dona Gegant o fusionar-se amb la seva millor amiga, la Connie, en el personatge Stevonnie. HBO ofereix les cinc primeres temporades (només falta la sisena) i el llarg ‘Steven Universe: la película’.


4. ‘Summer Camp Island’

4. ‘Summer Camp Island’En l’esmentada ‘Hora de aventuras’ han treballat molts talents que avui dicten el futur de l’animació; entre els quals, la il·lustradora i animadora britànica Julia Pott. Després de treballar-hi com a guionista durant un parell d’anys, el 2018 va presentar la sèrie pròpia ‘Summer Camp Island’ (o ‘Campament màgic’), en la qual queda clara la influència de Pendleton Ward, però hi ha menys batalles i (encara) més amistat.


5. ‘La materia oscura’

5. ‘La materia oscura’Des de feia temps era el moment d’una adaptació fidel de l’univers de Philip Pullman. A la pel·lícula ‘La brúixola daurada’ es van passar per alt els seus aspectes més polèmics (bàsicament, la seva crítica de la religió organitzada) i ni així es va acabar de convèncer el gran públic. Aquesta coproducció de la BBC amb HBO reflecteix millor tota la complexitat conceptual del món Pullman, on l’ànima de les persones habita fora del seu cos com a animal o la possibilitat de mons paral·lels és menys una utopia que una realitat visible al cel.


6. ‘Friends’

6. ‘Friends’Durant molt temps, va ser un lloc feliç per als subscrits a Netflix, però la icònica telecomèdia només pot veure’s ara a HBO. Es pot acudir als clàssics (‘El de les dues festes’, ‘El del futbol americà’, ‘En el que tots ho descobreixen’, etcètera, etcètera, etcètera) o bé seguir des del principi el joc d’embolics i vaivens sentimentals. 


7. ‘The big bang theory’

7. ‘The big bang theory’Sobretot en les primeres temporades, aquesta fita de la cultura pop del segle XXI va treure or còmic del xoc entre el món ‘geek’ i la més crua realitat. Passat un temps, era impossible deixar de pensar en quant cobraven tots per capítol i el somriure es gelava. Quan els fills (sobretot si són petits) hagin anat a dormir, es pot provar amb ‘The flight attendant’, vehicle estel·lar per a Kaley Cuoco, àlies Penny.


8. ‘Stargirl’

8. ‘Stargirl’No confondre amb la pel·lícula de Disney+ sobre una noia amb ukelele. Parlem de la sèrie sobre Courtney Whitmore, jove superheroïna ja vista a ‘Smallville’ i reintroduïda l’any passat a ‘Crisis on Infinite Earths’, ja amb el rostre de Brec Bassinger. L’adolescent Whitmore es veu obligada a canviar de ciutat, casa i institut pel casament de la seva mare, però el pla no és tan dolent: a Blue Valley obtindrà superpoders després d’heretar la vara còsmica del mític Starman (Joel McHale), potser el seu pare.


9. ‘Marvel Runaways’

Notícies relacionades

9. ‘Marvel Runaways’I acabem amb doblet d’un ‘Duo Maravillas’ de les sèries ‘teen’, Josh Schwartz i Stephanie Savage, que van desenvolupar junts ‘Gossip girl’. Si alguna vegada van somiar que Jenny Humphrey tingués superpoders, ‘Marvel Runaways’, basada en un còmic del gran Brian K. Vaughan i Adrian Alphona, bé podria convertir-se en la seva sèrie favorita. Un grup d’adolescents descobreix que els seus pares són superbrivalls i es decideixen a mirar d’arreglar tot el que ells han espatllat.


10. ‘Buscando a Alaska’

10. ‘Buscando a Alaska’Schwartz és també el creador, amb Savage com a guionista-productora, d’aquesta adaptació del debut de John Green, autor de referència de la literatura juvenil recent. Charlie Plummer (‘Lean on Pete’) dona vida a un cervellet que s’enrola en un internat per aprendre sobre la vida, i vaja si n’aprèn: s’enamora d’una noia, l’Alaska del títol (Kristine Froseth), després morta misteriosament. La sèrie toca els temes crus amb sensibilitat, gairebé més que el llibre en què es basa.