Al teu saló

10 sèries per veure amb els teus fills a Netflix

Seleccionem un grapat d’apostes per disfrutar a la plataforma durant l’onada de fred o mentre durin les restriccions

10 sèries per veure amb els teus fills a Netflix
4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Entre l’onada de fred i les restriccions, ens trobem de nou com durant el confinament: amb una mica de temps addicional per veure sèries en família. Com que sabem que l’oferta pot desconcertar i confondre, aquí van algunes apostes segures, en aquest cas disponibles a Netflix.

1. ‘Hilda’

‘Hilda’La típica sèrie d’animació que els pares acabaran entossudint-se a veure amb estranya insistència. Bella de mirar, d’escoltar (gran tema principal de Grimes) i de compartir, l’adaptació de les novel·les gràfiques de Luke Pearson sobre una nena de cabells blaus i els seus amics fantàstics és un dels secrets més injustament guardats de les sèries actuals. 


2. ‘Amigos caninos’

‘Amigos caninos’Glen Zipper i Amy Berg, productor i directora/productora amb grans currículums en el documental, són els instigadors d’aquesta sèrie sobre els vincles entre éssers humans i gossos. Tingueu mocadors a mà, sobretot per a l’episodi ‘Bravo, Zeus’, dirigit per la mateixa Berg. És la història d’Ayham, un jove refugiat sirià que ha trobat una llar a Berlín i vol rescatar de Damasc el seu estimat husky Zeus. No serà gens fàcil.


3. ‘Las chicas Gilmore’

‘Las chicas Gilmore’¿Sèrie sobre una mare i una filla? Sèrie, més aviat, sobre dues millors amigues que resulten ser mare i filla: la impossiblement xerraire Lorelai (Lauren Graham) i la precoçment madura Rory (Alexis Bledel), entre les quals, sovint, gairebé s’intercanvien rols familiars i generacionals. Abans de ‘La maravillosa Sra. Maisel’, Amy Sherman-Palladino ja escrivia diàlegs enginyosos en aquesta sèrie tan lleugera com important.


4. ‘Stranger things’

4. ‘Stranger things’Curiós cas de fenomen merescut, aquesta aventura (no només) juvenil de terror i ciència-ficció arregla un bon grapat d’hores en família. Els ingredients que manegen els germans Duffer, caps de tot això, poden ser familiars i fins i tot obvis, però pocs han practicat el revival dels vuitanta amb aquest nivell d’efectivitat i sofisticació. La seva primera temporada potser continua sent la millor, però la tercera, situada sobretot en un flamant centre comercial, conté seqüències de veritable impacte.


5. ‘Locke & Key’

5. ‘Locke & Key’Tot i que aquesta sèrie es basi en un còmic de Joe Hill (el fill de Stephen King) i toqui el tema del dol, no us faci por ensenyar-la als vostres fills: sobretot, és una aventura fantasiosa sobre unes claus màgiques que poden convertir-te en fantasma, portar-te a qualsevol altra porta del món o endinsar-se al teu propi cap. Els germans protagonistes han d’evitar que les aconsegueixi un dimoni amb seductora forma humana. La mansió Key House és una revelació, una obra mestra del disseny de producció.


6. ‘Yo nunca’

6. ‘Yo nunca’La còmica, actriu i guionista Mindy Kaling (coneguda, sobretot, com la Kelly Kapoor de ‘The office’) revisa amb humor la seva adolescència com a filla d’immigrants indis als Estats Units, que ja havia explicat en dos llibres de memòries. Sentirem parlar de la protagonista, la debutant (tot i que sembli impossible) Maitreyi Ramakrishnan.


7. ‘Song exploder’

7. ‘Song exploder’¿Com es fan les cançons? ¿Es fan o neixen? Aquesta fantàstica sèrie documental ens introdueix en els processos creatius d’un grapat de grans cançons, entre les quals ‘Losing my religion’, de R.E.M.; ‘Love again’, de Dua Lipa, i ‘Hasta la raíz’, de Natalia Lafourcade. De la mà dels mateixos artistes, Hrishikesh Hirway arriba, així és, fins a les arrels d’alguns petits miracles. La sèrie pot ajudar perquè joves o no tan joves s’interessin en profunditat per la música.


8. ‘(Des)encanto’

8. ‘(Des)encanto’¿Per què no ha despertat més interès (i fins i tot passió) aquesta creació de Matt Groening, el pare de ‘Los Simpson’ i ‘Futurama’? Tot haurien de ser crits de joia per a una comèdia negra medieval amb aquesta heroïna (Bean, la princesa batalladora) i aquests col·legues d’aventures (un elf anomenat Elfo, un dimoni anomenat Luci). I amb música de Mark Mothersbaugh, de Devo. Recordatori per als sí fans: la part 3 s’estrena aquest divendres.


9. ‘Cobra Kai’

Notícies relacionades

9. ‘Cobra Kai’Com ‘Stranger things’, un festival de nostàlgia dels vuitanta portat a una dimensió de màxima efectivitat gràcies a l’energia i la sinceritat. I, en aquest cas, també la ironia, sobretot en una primera temporada que va treure màxim partit al talent còmic de Billy Zabka, excel·lent com un Johnny Lawrence desactualitzat. Només un avís per a pares: les baralles, fins i tot entre xavals, poden arribar a ser bastant virulentes, sobretot al final de la segona i tercera temporades.


10. ‘Brooklyn Nine-Nine’

10. ‘Brooklyn Nine-Nine’Impossible deixar-se caure una estona per aquesta comissaria i no sortir amb cruiximents a les galtes. Impossible, també, quedar-se amb un sol personatge: el falsament fanfarró Jake Peralta (Andy Samberg); el falsament inert cap de policia Ray Holt (Andre Braugher); el foodie sincopat Charles Boyle (Joe Lo Truglio), o l’encantada de conèixer-se (i de cultivar l’art de la rèplica) Gina Linetti (Chelsea Peretti). Res millor que un festival de (gran) telecomèdia.