2
Es llegeix en minuts
Llibres i Reis Mags

Demanin als Reis Mags que ens portin llibres que esgotin la paciència. Llibres que inspirin a l’oblit. Llibres que anul·lin els elogis. Llibres que inoculin verí en cada línia. Llibres que augmentin el desig. I llibres que documentin totes les hecatombes. Llibres que amenacin de llegir-nos. Llibres que devorin la saliva. Que ens portin llibres absurds, cadavèrics, sarnosos. I llibres amb pàgines que s’agitin com ales de papallona i provoquin un terratrèmol a milers de quilòmetres. Llibres que s’obrin com quistos, amb pus elegantment recollit en gases hidròfiles esterilitzades. Llibres anodins i esvelts, a dieta de passió. I llibres ferotges i salvatges com els llops i els detectius. Llibres llisos i arrissats i llibres amb el cabell tallat a l’estil ‘garçon’. Que ens portin llibres amb cicatrius, amb crostes als genolls i als colzes. I llibres fraudulents, febles, ridículs vehicles per a un ral·li. Llibres desitjats i desitjants, carnosos, violents. Llibres isotònics. 

Notícies relacionades

Demanin als Reis Mags que ens portin llibres com pues d’eriçó, de guitarra. Llibres imperfectes i imperceptibles. Llibres autèntics i d’Aute I llibres arboris, rizomàtics, radicants, líquids, nòmades. Llibres ornitorrincs i absents. Llibres idiotes i llestos com una guineu. Llibres que es mostrin nihilistes, transparents, fronterers. I llibres fragmentaris, sense gènere, desparasitats i mutants. Que ens portin ciberllibres, llibres amb esquerdes, llibres fracturats, llibres amb esquinços de grau tres, amb elongacions musculars, amb ruptures de lligaments. Llibres que siguin estratègies, aventures, substàncies il·legals, suburbis, distòpies. Llibres escarpats, muntanyosos, plans en flames. Cadavèrics llibres. Llibres com rotondes sense sortida, simultanis, anacrònics. Que ens portin llibres insípids i indòcils, per llegir al tramvia i al metro. Llibres per als voltants i per al llarg recorregut. I per a l’alta velocitat.

Demanin als Reis Mags que ens portin llibres que transmetin malalties, que accelerin el contagi. Llibres pandèmics i celestes. Llibres que provoquin una elegant desescalada, que dobleguin la corba, que enamorin la noia de la corba. Que ens portin llibres com vacunes també, com pans blancs, com panacees. Llibres erràtics, llibres amb errates, llibres per a una estona, llibres per a les habitacions d’hotel, llibres incisius, molars, canins, desprejudiciats. Llibres híbrids i amb afers exteriors. Llibres com a arquitectura, llibres com a decoració d’interiors. Greus i ingràvids com a bombolles, sí, bombolles, de sabó. Que ens portin els Reis Mags llibres perifèrics i consumibles. I que els llibres ens consumeixin.