Cinc sèries espanyoles per als pròxims mesos

zentauroepp55920603 sky rojo201119163256

zentauroepp55920603 sky rojo201119163256 / TAMARA ARRANZ

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les sèries espanyoles sovint s’estrenen gairebé per sorpresa, amb poc marge respecte a l’anunci de la data d’estrena, però ja sabem quan arribaran algunes de les produccions més assenyalades dels pròxims mesos; no totes, però algunes. Haurem de fer lloc a l’agenda i comprovar si aquestes sèries (i d’altres per arribar de sobte) confirmen el bon estat de forma d’una televisió que cada dia sembla alliberar-se de complexos, cotilles i pors.

1. ‘Dime quién soy’, aventures d’una Zelig 

La novel·la històrica de Julia Navarro ha sigut adaptada pel productor José Manuel Lorenzo i el director Eduard Cortés (‘Cerca de tu casa’). Irene Escolar encarna Amelia Garayoa, aquesta estimada heroïna amb alguna característica de Forrest Gump o Zelig: mentre busca la llibertat, es veu involucrada en els esdeveniments històrics més rellevants de l’Europa del segle XX, de la guerra civil espanyola a la caiguda del mur de Berlín. Movistar+, des del 4 de desembre.  


2. ‘El desorden que dejas’, el xou de Cuesta i Lennie

Aquesta minisèrie sobre pèrdua, obsessió i desamor té com a ganxo principal el protagonisme d’Inma Cuesta i Bárbara Lennie, que encarnen, respectivament, una mestra en el seu inquietant primer dia de feina i la misteriosa dona a qui substitueix. Basada en una premiada novel·la de Carlos Montero, compta amb el segell de qualitat de Vaca Films, productora llançada a les sèries amb ‘La Unidad’Netflix, 11 de desembre. 


3. ‘El Cid’, aventures sagnants per a Nadal

A Espanya (i a partir de la història espanyola) també es poden fer sèries d’espases, reis i carnisseria. L’ambiciós projecte de Zebra Producciones segueix Rodrigo Díaz de Vivar, el llegendari Cid Campeador, mentre passa de nen a heroi de guerra. La protagonitza Jaime Lorente (‘Élite’), ben acompanyat per Carlos BardemJuan Echanove i la Jimena de Lucía Guerrero. Música, atenció, del gran Gustavo SantaolallaPrime Video, 18 de desembre. 


4. ‘Sky rojo’, el nou ‘hit’ segur d’Álex Pina

Notícies relacionades

Que no els enganyi la ràpida cancel·lació de ‘White lines’: el ‘showrunner’ Álex Pina (‘La casa de papel’) continua tenint olfacte comercial i la confiança de Netflix. De fet, ‘Sky rojo’, la seva pròxima proposta, va ser renovada per a una segona temporada abans fins i tot que hàgim pogut veure la primera. En aquest drama d’acció, tres prostitutes de diferents nacionalitats (Verónica Sánchez, Yani Prado i Lali Espósito) decideixen fugir del seu proxeneta. Netflix, data per determinar. 


5. ‘Ana Tramel. El juego’, as a la màniga de l’ens públic

Salvador García Ruiz i Gracia Querejeta dirigeixen aquesta adaptació d’‘Ana’, la novel·la de Roberto Santiago (a dalt pot veure’s el ‘booktrailer’) sobre una advocada penalista que s’enfronta a les grans empreses del joc. Un parell d’anys després de la mexicana ‘No te puedes esconder’, Maribel Verdú torna a sumar-se a un projecte televisiu, aquesta vegada com a protagonista absoluta. És la classe d’estrena cridanera, amb aroma de prestigi, que la pública necessita ara mateix urgentment. TVE, data per determinar.