GUARDÓ

Los Excéntricos, Premio Nacional de Circo

«Aquest reconeixement ens dona esperança. Ens ajudarà a seguir endavant i a sobreviure», ha declarat Marceline Khan, membre d'aquesta companyia de 'clowns'

zentauroepp55302337 icult201007161711

zentauroepp55302337 icult201007161711

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera

Los Excéntricos, companyia formada per Josep Silvestre, Marceline Khan i Didier Armbruster, pallassos atípics, poètics i surrealistes, ha sigut distingida amb el Premio Nacional de Circo 2020. El jurat els ha destacat «per haver sigut mestres i exploradors de nous formats contemporanis sense perdre de vista els aspectes més tradicionals» i per «la seva permanent reivindicació del món com a única pàtria del circ».  La transversalitat dels seus espectacles, en què la música té un paper clau, i la voluntat d’anar més enllà de qualsevol límit en el món del clown també han sigut ressaltades i valorades pel jurat d’aquest premi, dotat amb 30.000 euros, que atorga el Ministeri de Cultura i Esport. «Estem molt emocionats. No ens ho esperàvem en absolut. És una magnífica notícia en aquests temps tan complicats», ha declarat Marceline Khan. «Aquest reconeixement ens dona esperança. Ens ajudarà a seguir endavant i a sobreviure. El món de l’espectacle ja era difícil abans de la pandèmia, però ara és molt pitjor». Acostumats a girar amb els seus espectacles, la Covid-19 ha alterat els seus plans.

Los Excéntricos ja va obtenir el 2011 el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La companyia es va crear el 1996 després de la unió del duo Marceline i Sylvestre (Barcelona, 1983) amb Zaza (Didier Armbruster), membre fundador del Cirque Bidon (França, 1975). La companyia que uneix malabarismes, humor i música ha girat pel món sencer amb els seus espectacles, entre els quals en destaquen alguns com ‘Miscel·lànies’, ‘La balsa’, ‘Rapsodia in Clown’, ‘Música Maestro!’ i ‘Rococó Bananas’, aquest últim premi al millor espectacle de circ còmic de la revista ‘Zirkolika’ el 2010.  També van formar part de l’espectacle ‘Love dinner and chaos’ al Teatre Zinzanni, a Seattle i San Francisco (EUA). A Madrid han dirigit espectacles com ‘CaVaret’ al Teatro-Circo Price i a Barcelona van presentar ‘Blues de circ’ a la sala Luz de Gas. 

Temes:

Circ