QUÈ PODEU FER AVUI... A CASA

El Mercat de les Flors comparteix muntatges de dansa per a adults i nens

Ha obert l'espai Menú Coreogràfic, on podem veure grans espectacles recents

També inclou un retrat en profunditat d'un artista i una obra infantil acompanyada d'activitats

thomas-noone medea36 foto-manu-lozano

thomas-noone medea36 foto-manu-lozano

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Hi ha qui pot pensar que l’art de la dansa és massa complicat d’entendre o molt elitista. Res més lluny de la realitat, es tracta d’una de les formes d’expressió més antigues que existeixen, en què, mitjançant el moviment del cos, es transmeten emocions i sentiments. Ara, tant els adults com els nens, podem penetrar fàcilment en aquest món gràcies a l’oferta del Mercat de les Flors, que ens ha preparat per a aquests dies el que anomenen un Menú Coreogràfic, amb l’etiqueta #NoEtDesballis. De primer plat, un espectacle de prestigi; de segon, Retrat coreogràfic, uns vídeos firmats per la directora Núria Olivé-Bellés per descobrir els secrets dels artistes i, de postres, el més dolç, un muntatge infantil i activitats per als infants ¿Ens asseiem a la taula?

De la foscor de la tragèdia al color de ‘FlexelF’

  

 

Cada banquet coreogràfic podrà degustar-se durant diversos dies en l’esmentat apartat de la seva web. Des d’ahir i fins diumenge està disponible una carta molt especial que s’inicia amb la Medea de Thomas Noon,Medea  recreació del tràgic personatge creat per Eurípides que viu l’amor i el desamor escenificat per mitjà d’una dansa molt física, dinàmica i potent, sense oblidar la tècnica, en què contrasta el seu gran dinamisme amb escenes de fragilitat i intimitat acompanyades per música electrònica. El retrat d’aquesta setmana és el del coreògraf, director i fotògraf belga Wim Vandekeybus, que, en els 80, va introduir el flamenc en la dansa contemporània, que ens explica les interioritats del seu treball.

El ‘FlexelF’ d’Àngels Margarit destaca pel seu colorit. / ROS RIBAS

L’oferta infantil no inclou ni macarrons ni nuggets de pollastre, sinó el sorprenent FlexelF d’Àngels Margarit i la companyia MudancesFlexelF, una peça que juga amb conceptes com la flexibilitat, l’elasticitat o el reflex a través del moviment, un original vestuari molt colorista i una música juganera. En aquest apartat hi ha divertides activitats infantils, en què ens ensenyen a realitzar figures i a entendre moviments que els nens poden practicar, jugar amb cordes o a crear una llibreta diferent. En l’apartat del retrat, la mateixa Margarit ens explica com va sorgir la idea d’aquest muntatge i els seus detalls.

  

 

Dansa circense i un viatge vitalista

Del dilluns 20 al dimecres 22 podrà veure’s A place to bury strangers, del català Roberto Olivan, un muntatge de contemporània que utilitza diversos llenguatges escènics, com les tècniques de circ, sempre amb energia, frescor i emotivitat. El retrat correspondrà a Hofesh Schechter, un artista anglès que ha triomfat component peces musicals atmosfèriques que realcen el moviment físic.

Una escena de ‘Momentari’, de Nats Nuts. / MERCAT DE LES FLORS

Finalment, Nats Nuts proposa Momentari, un divertit viatge per retrobar-nos amb la meravella d’estar vius. Per a això seguirem les peripècies d’un estrany personatge, amb qui emprendrem un trajecte ple de sensacions i percepcions. Inclou una guia il·lustrada d’activitats i jocs per disfrutar del plaer de la dansa sota el guiatge d’aquest estrambòtic personatge.

Los Corderos i René Magritte

Los Corderos presenten ‘ULTRAinnocència’. / MERCAT DE LES FLORS

El cap de setmana següent, que va des del dijous 23 fins al diumenge 26, descobrirem ULTRAinnocència, de Los Corderos, ULTRAinnocència,una companyia emocional, física i energètica que utilitza el teatre físic per buscar noves vies de narració, experimentar, investigar i fer-nos reflexionar. La principal particularitat d’aquest muntatge consisteix que l’acció adquireix el protagonisme per sobre de les imatges i el text i els sons en directe. El grup està dirigit per l’actor Pablo Molinero, que interpreta Mateo Núñez en la sèrie La peste. 

‘Aracaladanza’ reprodueix l’univers de Magritte. / EDUARDO GARCÍA GONZÁLEZ

El prestigiós Andrés Corchero, Premi Nacional de dDnsa de Catalunya 2003 és el protagonista del retrat, mentre que el muntatge infantil és Nubes, d’Aracaladanza, inspirat en l’univers oníric, surrealista i màgic de René MagritteNubes, on podem veure els coloristes objectes més emblemàtics de les seves pintures en constant moviment.

Flamenc i mitologia mediterrània

 

Notícies relacionades

 

L’oferta dels últims dies del mes (del dilluns 27 a dimecres 29) s’inicia amb Le Ca (El ello), de la investigadora del flamenc Sònia SánchezLe Ca (El ello), , la base de la qual és la improvisació acompanyada per músics de gran nivell. En aquest muntatge es proposa deixar que flueixi l’inconscient i explorar nous ritmes i textures. El retrat se centra en l’artista català Rafael Bonachela, que dirigeix la prestigiosa Sidney Dance Company australiana i ha realitzat coreografies per a artistes com Kylie Minogue. Per acabar, la companyia italiana TPO presenta Blue, a partir de la mitologia clàssica mediterrània i explica la trobada entre una nimfa del mar i un mariner que emprèn un viatge d’aventures per trobar la perla que ella va deixar caure al mar. És una obra interactiva que experimenta amb els límits de l’art i el joc. Formidables delicatessen per iniciar-se o continuar disfrutant del món de la dansa. ‘Bon appétit!’

‘Bleu’, la trobada entre un mariner i una nimfa del mar. / DAVIDE VENTURINI