IDEES

El perreo feminista

2
Es llegeix en minuts
dulceida

dulceida

Fa uns dies va sortir per televisió una dona que feia classes de twerking feminista. Segons ella, el ‘perreo’ és una vella dansa africana que ha sigut absorbida pel consumisme occidental i desproveïda de la seva capacitat d’apoderament femení. No vaig poder evitar posar-me en mode Belén Esteban i etzibar-li a la pantalla, "¡¿Perdoooonaaaa?!". No entenc la relació entre el twerking i el feminisme, tot i que m’hauria encantat ser Robin Thicke el dia en què Miley Cyrus va decidir fregar-se el cul contra les seves pilotes. Jo diria que allò de remenar el cul per seduir el mascle de l’espècie és una cosa que s’ha fet, es fa i es farà fins al final dels temps,en vista de l’atracció natural que sentim els homes per les natges de les dones. Estem parlant, ras i curt, de sexe, tot i que no descarto que jo sigui un carcamal incapaç d’entendre l’apoderament femení, encara que el tingui davant dels nassos. Tota la vida pensant que l’apoderament en qüestió consistia a arribar a general de l’exèrcit o a presidenta d’Hewlett Packard i ara resulta que n’hi ha prou amb moure el cul de manera suggeridora.

Remenar el cul per seduir el mascle de l’espècie és una cosa que s’ha fet, es fa i es farà fins al final dels temps

Notícies relacionades

També pensava que un influencer podia ser-ho Stephen Hawking, però sembla que no perquè ningú entenia de què parlava ni entenia les seves conclusions sobre l’univers. Influencers són noies com Laura Escanes Dulceida, que recomanen a les seves seguidores les cançons que han d’escoltar o els drapets que s’han de comprar (tretd’Esty Quesada, àlies Soy una pringada, que és de traca). De vegades publiquen llibres que recullen les seves perles de saviesa i que es venen com xurros (vegeu el cas de Piel de letra, de la senyora de Mejide) perquè ningú ja no llegeix clàssics del gènere com El llibre vermell de Mao Tse Tung o Camino, de monsenyor Escrivá de Balaguer (San Josemaría en el Más Allá), que no eren més que sengles antologies de simplicitats, bajanades i epifanies de pa sucat amb oli per a rojos recalcitrants o membres de l’Opus Dei.

L’última troballa de Laura Dulceida consisteix en aquesta barreja de ‘perreo’ i perill per a la circulació viària conegut coml’Inmyfeelings Challenge, imitat per milers d’admiradores seves. Consisteix a baixar del cotxe, deixar la porta oberta i posar-se a ballar mentre canta Drake i et grava el conductor. No se m’acut una mostra més radical d’apoderament femení.

Temes:

Dulceida