Mundial de F-1

Leclerc fa somiar Ferrari a Mònaco

Carlos Sainz arrencarà quart i Fernando Alonso ho farà relegat al fons de la graella després de caure a Q1

Leclerc fa somiar Ferrari a Mònaco

Eric Gaillard / Reuters

2
Es llegeix en minuts

Lewis Hamilton, que fa dues setmanes a Barcelona va fer història al conquerir la seva ‘pole position’ número 100, no ha pogut repetir la gesta a Mònaco, on el més ràpid aquest dissabte ha sigut Charles Leclerc. El pilot monegasc, extra motivat en el gran premi de casa, s’ha assegurat el primer lloc de la graella en un escenari on això equival gairebé a una victòria.

El Ferrari de Leclerc ha acabat impactant contra els guardaraïls en l’última volta de la crono, però el seu temps previ (1.10.346) li ha valgut la primera ‘pole’ de la temporada davant un combatiu Max Verstappen, que està a 14 punts de Hamilton en el campionat i no vol deixar escapar la seva oportunitat al Principat.

L’holandès s’ha defensat amb dents i ungles dels Ferrari, que al llarg del cap de setmana s’han mostrat molt competitius, amb Charles Leclerc comandant la classificació i un inspiradíssim Carlos Sainz que al final s’ha vist superat per Valteri Bottas i sortirà quart a la graella aquest diumenge (15:00 h).

Alonso, KO a la Q1

Fernando Alonso ha protagonitzat la sorpresa negativa del cap de setmana a Mònaco al caure eliminat a les primeres de canvi, confirmant la mala impressió que ha ofert Alpine des de la primera volta al circuit del Principat. Per a més ‘inri’, Alonso ha vist com el seu company Esteban Ocon, malgrat les circumstàncies, sí que ha aconseguit accedir a la Q2 amb l’A521. Cal remuntar-se al GP del Brasil 2018 per veure Fernando fora a la Q1.

Verstappen, que arribava a la classificació amb el millor crono del cap de setmana (1:11.294 en el FP3), l’ha rebaixat tot just sortir a pista a Q1 (1:11:124), però just alhora s’ha produït l’esperada reacció de Mercedes, que no s’havia acostat a la zona davantera des de dijous i s’ha situat al capdavant de la taula provisional gràcies al 1:10:9 de Valtteri Bottas. El seu company Lewis Hamilton, amb problemes en el ‘set up’ del seu cotxe, no ha tingut tan bones sensacions per començar i ha passat a la següent ronda a la setena plaça. Els ‘sacrificats’ en aquesta tria, a més d’Alonso, han sigut Tsunoda (Alpha Tauri), Latifi (Williams), Mazepin (Haas) i Mick Schumacher (Haas), que no ha pogut disputar la ‘qualy’ després de destrossar el seu monoplaça en els lliures del matí.

Hamilton, setè

La Q2 ha començat amb domini de Carlos Sainz (1.10.806), que ha millorat el temps anterior de Bottas, tot i que finalment el més ràpid ha sigut Leclerc (1.10.597), amb Verstappen a l’aguait, a només 53 mil·lèsimes i Sainz a dues dècimes. S’han quedat fora de la lluita per la ‘pole’ Ricciardo (McLaren), Ocon (Alpine), Stroll (Aston Martin), Raikkonen (Alfa Romeo) i Russell (Williams).

A la tanda decisiva, Leclerc ha fet bons els pronòstics que apuntaven al domini a una volta de l’SF21 a Mònaco i ha marcat el millor temps tot just començar. El seu accident en els últims minuts de la sessió ha provocat la bandera vermella i el final anticipat de la sessió, deixant Verstappen sense poder rematar el seu intent per superar-lo. Bottas ha conservat el tercer lloc i Sainz ha hagut de conformar-se amb la segona fila de graella. Pitjor encara li ha anat a l’heptacampió Hamilton, rodant al límit i amb molt subgir en el seu Mercedes, que avui sortirà setè, obligat a remuntar en un escenari on és gairebé impossible avançar.

Notícies relacionades