Patrocina:

Luca de Montis, de gestor hoteler a programador web

Luca de Montis: «Barcelona em va obrir la porta al desenvolupament tecnològic»

fcasals46248746 economia  luca de montis181213172418

fcasals46248746 economia luca de montis181213172418

2
Es llegeix en minuts
Estel Estopiñán

Les Code Academies obren la porta de la programació a professionals no digitals i ofereixen la possibilitat a aquests perfils de redirigir la seva carrera professional. És el cas de Luca de Montis, un jove talent italià que es va formar a l’Escola Hotelera de Lausanne i que coneix de primera mà en què consisteix la gestió integral de restaurants de luxe per la seva experiència en el mercat francòfon. La seva arribada a Barcelona li va permetre recuperar la seva passió per la programació i, després d’un curs intensiu, va fer un gir a la seva carrera professional i, sense moure’s del sector hoteler, va començar a programar. De Montis és un dels exemples que posarà cara a Barcelona Digital Talent, una nova aliança per fomentar el talent digital a Barcelona promoguda per MWCapital i altres institucions de l’àmbit de la innovació empresarial.

-De l’hostaleria a la programació, ¿en quin moment et planteges aquest canvi? Sempre m’ha interessat el món de la restauració i la gestió de restaurants, i per això vaig cursar els meus estudis en aquest sentit. Però, alhora, sempre m’ha interessat tot el que està relacionat amb la tecnologia, en concret, amb la programació, i tenia clar que abans o després m’hi dedicaria.

-I vas elegir Barcelona... Sí, Barcelona em va obrir la porta al desenvolupament tecnològic. Avui dia, a Barcelona hi ha una gran oferta de cursos de programació; es coneixen com a Bootcamp. Són cursos molt intensius, que duren aproximadament 9 setmanes i, una vegada finalitzes aquesta formació, pots entrar al món laboral de manera molt ràpida.

-¿Com de ràpid? El meu cercle de contactes no han ardat més de tres mesos a trobar una feina o a emprendre un projecte en el qual s’han pogut desenvolupar professionalment.

-¿I en el teu cas? En el meu cas fins i tot abans. Vaig conèixer el meu actual cap mentre cursava els meus estudis en programació a l’escola Le Wagon i junts hem desenvolupat una plataforma, Amenities, que ofereix al sector hoteler la possibilitat de crear la seva pròpia pàgina web sense cap coneixement informàtic. És una cosa simple i moderna i ja tenim clients a Espanya, França, Itàlia, Anglaterra i l’Àfrica.

Com aprendre un idioma

-Però aprendre a programar no és fàcil... Per a mi, aprendre a programar és com aprendre un idioma nou, però posant-hi una mica de matemàtiques i de lògica. En la meva família som poliglots, així que per a mi l’aprenentatge d’un idioma nou és una cosa divertida, i la programació és un idioma més.

-¿Què t’ensenyen en tan poc temps? L’idioma. Són cursos molt intensius i, quan els estàs finalitzant, en les dues últimes setmanes, et donen la possibilitat de crear el teu propi projecte i t’adones de les oportunitats que et dona la tecnologia i del que pots arribar a fer.

-¿I què pots arribar a fer? En el meu cas, i tenint en compte que conec els problemes que tenen els hotelers, he pogut utilitzar la programació i el desenvolupament tecnològic per millorar la gestió dels espais de restauració.

Notícies relacionades

-¿La programació és una nova via laboral per als joves? Totalment. Al final, t’adones que, en general, sempre s’estudia el mateix (dret, economia...) i, una vegada acaben la seva carrera o la seva formació professional, no troben feina. No està estès que apostem per altres trajectes de vida com pot ser el de la

programació i la veritat és que avui dia els programadors són necessaris a tot arreu.

Temes:

Emprenedors