Superheroïnes

Ella Jay Basco: superpoder 'teen'

La benjamina d''Aves de presa' té 13 anys i una incipient carrera musical

zentauroepp52264643 mas periodico pelicula aves de presa200212192822

zentauroepp52264643 mas periodico pelicula aves de presa200212192822

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Amb només 13 anys, ha aconseguit colar-se en un dels ‘blockbusters’ que millor defineixen l’esperit ‘girl power’ del moment, ‘Aves de presa (y la fabulosa emancipación de Harley Quinn)’, una pel·lícula de superheroïnes disposades a arrasar amb el sistema i el patriarcat reivindicant que són fortes, lliures i salvatges, i que no necessiten ni tan sols que aparegui el Joker a la pantalla per arrasar a la taquilla i demostrar el seu carisma de forma independent dins de l’univers DC. 

Ella Jay Basco interpreta la benjamina del grup, una petita òrfena que ha desenvolupat l’habilitat del furt i que aconseguirà casualment el diamant més preuat de tot Gotham City, pel qual s’ha organitzat una autèntica lluita de poder als baixos fons. El seu personatge, Cassandra Cain, seria el germen infantil de l’última Batgirl. 

‘Middle School’ és el seu primer àlbum i hi trobem referències a la seva herència oriental i a com ser una adolescent a Hollywood

A la vida real, la seva mare és coreana, el seu pare filipí i tots dos es van mudar a Los Angeles, on va néixer la segona de quatre germans. En la seva família ja hi havia precedents dins del món de l’espectacle: el seu pare, Derek, i els seus oncles Dion i Dante Basco són actors i estan preparant la pel·lícula ‘The fabulous filipino brothers’. Per això, Ella, amb només sis mesos, ja estava protagonitzant anuncis, per més tard convertir-se en model infantil. Potser per aquesta raó, no se sent intimidada per les càmeres ni pels actors consagrats amb qui ha treballat a la pel·lícula, entre els quals Margot Robbie, a qui ja considera la seva mentora dins del negoci. 

De ‘Taxi driver’ a ‘El professional’

Per preparar el seu rol va devorar tots els còmics en els quals apareixia el seu personatge, però va voler donar-li una profunditat diferent, per això es va fixar en les interpretacions de Natalie Portman a ‘El professional (Léon)’ i de Jodie Foster amb ‘Taxi Driver’, dues nenes atrapades en un món d’adults que aprenen a fer-se resistents sense referents paterns i en una ciutat hostil. 

Notícies relacionades

Pot ser que sigui jove, però pertany a una nova generació que té les coses molt clares: és feminista i creu que les dones poden canviar el món sense la necessitat de tenir superpoders. A més, està orgullosa de les seves arrels asiàtiques just en un moment en què la identitat racial comença a ser un actiu dins de Hollywood

Guitarra, ukelele i piano

La interpretació no és la seva única ocupació. Toca la guitarra, l’ukelele i el piano, canta els seus temes i compon amb el seu germà gran, Darryl, raó per la qual li agradaria assemblar-se a Billie Eilish pel vincle fratern que l’uneix al seu productor («ells escriuen cançons junts com nosaltres», va dir al seu canal de Youtube Covers8). ‘Middle School’ és el seu primer àlbum en què trobem referències a la seva herència oriental, a com ser una adolescent a Hollywood i a la relació entre Harley Quinn i el seu personatge a la pel·lícula en la cançó «The ballad of Cassandra Cain». Un còctel ultrapop prometedor i encomanadís en el qual també hi ha picades d’ullet al ‘celebrity crush’ de la jove, Tom Holland, l’actor que encarna Spiderman a la franquícia de Marvel. 

Temes:

Còmic