EN CAPELLA

Les quatre edats de Belén Esteban

La de San Blas dirà el segon «sí, vull» de la seva vida el pròxim dia 22. Aquesta vegada a Migue, el seu nòvio des de fa sis anys. Aquí repassem la seva història en quatre moments.

zentauroepp48613287 mas periodico combo belen esteban190613122702

zentauroepp48613287 mas periodico combo belen esteban190613122702

4
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

Com va dir en el seu dia el clarivident Manuel Fraga, 'Spain is different'. Devem ser l’únic país del món amb una ‘celebrity’ principal que no sap fer ni les coses més elementals ni li cal, perquè ha aconseguit la fama sent sempre ella mateixa. María Belén Esteban Menéndez (Madrid, 1973), més coneguda com Belén Esteban o La princesa del poble, podria haver sigut una mestressa de casa com moltes altres. S’ha de reconèixer, doncs, que té el seu mèrit: no tothom es pot convertir en la versió proletària d’Isabel Preysler i aconseguir que un país sencer perdi el cap per ella i s’interessi per les seves raons. ¿Quin és el seu secret?

D’‘Ambiciones’ a la fama

Pot ser que ens ho insinués en aquella ocasió en què va declarar que tenia un cony d’aquí a Logronyo, però, en qualsevol cas, arribar al cim de la popularitat partint del divorci d’un torero, l’inefable Jesulín de Ubrique, amb qui va compartir llit a ‘Ambiciones’, demostra una capacitat formidable de supervivència i d’escalar: gràcies a una filla en comú –aquella Andreíta que, com tots recordem, no es volia menjar el pollastre–, el pobre Jesulín no se l’ha tret mai de sobre. De res li va servir casar-se amb una altra –María José Campanario, gran secundària de la premsa del cor–, ja que Belén li ha continuat fent la guitza, gairebé sempre per qüestions relacionades amb la nena, que tot s’ha de dir és d’una discreció admirable.

Adeu, Jesulín

Belén es prepara ara per al seu segon matrimoni. Amb Jesulín, amb el qual no es va casar, hi va estar entre el 1995 i el 1999; entre el 2008 i el 2012 va compartir la seva vida –o la va refer, que és el terme que utilitza la premsa rosa– amb un amic de l’adolescència, Francisco Álvarez, àlies Fran, propietari del prestigiós bar Rasca, a la porta del qual va fer guàrdia durant mesos un pobre infeliç de Tele 5 que encara deu estar maleint el moment en què va decidir dedicar-se al periodisme (o una cosa semblant). L’any del Senyor de 2013, un nou home entra en la seva vida: fidel als seus gustos, l’Esteban recluta el parametge Miguel Marcos, al qual coneix quan a ella li agafa un atac dels seus –s’ignora si motivat per la diabetis o per l’afició a alguna substància– i a l’ambulància sorgeix l’amor. 

Miguel Marcos i Belén Esteban, agafats de la mà.

Els rics i famosos són per a Isabel Preysler. La princesa del poble prefereix personatges com ella, i això és una cosa que els seus fans aprecien enormement. Qui captivi Belén ha de ser algú senzill, un noi de barri a qui li agradi el ‘cocidito’ madrileny i estiuejar a Benidorm, tot i que tingui diners per anar-se’n a les Seychelles: Belén Esteban, el personatge públic, segueix unes regles estrictes que no es pot saltar sota pena de perdre el favor del seu públic. Ella sap que més li val pecar d’ordinària que de finolis, perquè la primera cosa se li perdona sempre. ¿Que potser algú la va acusar d’homofòbia quan li va etzibar a Jesús Mariñas que cada vegada que tornava de Cuba es passava un mes sense poder seure? És clar que no.

Hores baixes

Ella és així i deixa anar la primera burrada que li passa pel cap, com Joan Tardà. La seva vulgaritat és la clau del seu èxit, l’element bàsic d’empatia amb els seus seguidors. Mirem què li va passar quan li va donar per combatre l’estrès de la seva vida enfeinada –per no fer res, la veritat és que no s’està quieta– i va patir el que ella anomena eufemísticament “la meva malaltia” i que no era altra cosa que una addicció a la cocaïna. La farlopa era per als ‘pijos’ i ja sabem com de malament li va anar, igual de malament que el bisturí. 

Els rics y
famosos són
per a Isabel
Preysler. La nostra
heroïna prefereix
relacionar-se
amb personatges
como ella

També es va enganxar els dits quan va decidir que necessitava un mànager i es va posar en mans d’un tal Toño Sanchís, que va resultar tenir les mans una mica llargues i li va fotre tot el que va poder (tot i que ell ho negava amb aquesta falsa dignitat que tant agrada als tarambanes del món del cuore). 

De la mà de Tele 5

Notícies relacionades

Malgrat tot i malgrat Toño, la nostra heroïna ha sabut dirigir la seva carrera (basada en res) en la millor direcció, sempre de la mà de Tele 5, que l’ha ficat en una infinitat de programes i continuarà fent-ho fins que la gent se’n cansi. Una cosa que fa anys que sembla que està a punt de passar, però que mai arriba: amb el casament, els primers problemets conjugals, la separació i la malvolença posterior, tenim princesa del poble per a estona.