ALMA SIEDHOFF-BUSCHER

Dissenyadora de joguines. 1899-1944

zentauroepp47410419 mas periodico les dones de la bauhaus  alma siedhoff buscher190327191330

zentauroepp47410419 mas periodico les dones de la bauhaus alma siedhoff buscher190327191330

1
Es llegeix en minuts
Núria Navarro

El pròxim 1 d’abril, el dia oficial de celebració del centenari de l’escola, s’estrena ‘Bauhaus’, una pel·lícula inspirada en Alma Siedhoff-Buscher. Va començar al taller de Teixits, però aviat es va adonar que volia “més fusta” i va saltar a fusteria. De la seva mà van sortir un munt de celebrades joguines de construcció que encara es comercialitzen. I, en paral·lel, va anar d’oient a classes d’arquitectura (s’han conservat apunts de construcció i forjat de l’època a Dessau).

Joguina de construcció d’Alma Siedhoff-Buscher. / ARXIU

Notícies relacionades

En la vida privada, no li van anar tan bé les coses. Es va casar amb un ballarí, que acostumava a anar de gira, i quan va tenir el primer dels seus dos fills va escriure una carta a la seva amiga Karla Grosch, la professora de gimnàstica de la Bauhaus, en què confessava que no suportava la vida domèstica, que necessitava continuar estudiant i treballant i xerrant a la cantina. “M’he plantejat fins i tot deixar-lo en un orfenat, però sé que és un horror, no podria, jo estimo el meu fill”, se sincerava.

El destí li va clavar un cop encara més definitiu: L’Alma va morir durant un bombardeig de l’Exèrcit aliat a prop de Frankfurt.