'BIOPIC' D'UN GRUP GLAM-METAL

Mötley Crüe: drogues, alcohol i delictes sexuals

'The dirt' rescata les aventures d'una de les bandes més salvatges de la història de la música

zentauroepp47307143 mas  periodico documental  the dirt sobre motley crue190315120810

zentauroepp47307143 mas periodico documental the dirt sobre motley crue190315120810

4
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Els membres de Mötley Crüe no es van fer rics i famosos només per la seva música. Per descomptat, van crear un catàleg trufat de cançons enganxoses com 'Kickstart my heart', 'Girls, girls, girls' i 'Smoking in the boys room' tot i que, com la major part dels que integraven l’escena del rock glam-metal de principis dels 80, cridaven més l’atenció per la convicció amb què portaven els pantalons de cuir, les cabelleres lacades i l’excés de rímel. Però el que va convertir la banda de Los Angeles en una de les més famoses del món van ser les seves gestes extramusicals. Energitzada per còctels de drogues i cascades d’alcohol, va avançar deixant un rastre d’habitacions d’hotel destrossades, estades a la presó en diversos països i un reguitzell d’excessos sexuals. 

Detalls escabrosos

Les seves aventures van ser recollides en un volum amb un títol que ja ho diu tot: 'Los trapos sucios. La autobiografía de Mötley Crüe' (2001), considerat la Bíblia de tots els llibres de memòries del rock bàsicament perquè no escatima ni un sol detall escabrós. I ara arriba a Netflix (des del pròxim divendres) la seva adaptació a la pantalla, el 'biopic' 'The dirt', que deixa clara la seva fidelitat al model des de la seva primera escena: el bateria del grup, Tommy Lee, practica sexe oral a una 'groupie' fins que de l’entrecuix de la noia emana un copiós fluid que causa l’alegria de tots els presents. A partir de llavors, la història del quartet està narrada de manera alterna per cadascun dels seus membres, les versions dels quals de vegades s’encavalquen i es contradiuen. 

Més enllà del gust compartit pel tràfec de begudes espirituoses i els afectes de l’altre sexe, tots ells eren terribles a la seva pròpia manera. Al llarg dels seus anys com a vocalista, Vince Neil va ser acusat diverses vegades d’abusar de prostitutes, cònjuges i companyes de professió. Era tan voraç que fins i tot es va construir la seva pròpia versió de la mansió Playboy, i la va omplir de 'strippers’, camells i fins i tot un ring per a baralles en el fang. Al llarg del 'tour' posterior a l’edició del disc més celebrat del grup, 'Shout at the devil', estava tan enganxat a les drogues que necessitava injeccions de cortisona abans de pujar a l’escenari. Va arribar a estar tan descontrolat que va ser expulsat de la banda: fins i tot els seus companys van decidir que allò era massa.

Telèfon a la vagina

Pel que fa a Tommy Lee, tant és que sigui considerat el membre més jovial i entranyable del quartet: el tipus era un degenerat. Durant les gires, les seves ànsies de festa eren tan insaciables que a les nits només se’l podia contenir emmanillant-lo a la capçalera del llit, i el seu historial inclou atacs físics a algunes de les seves cònjuges, entre elles Heather Locklear i Pamela Anderson. També va violar una jove dins d’un armari amb el baixista Nikki Sixx, el seu millor amic en el grup. 

Sixx era un tipus tan salvatge que, hores després d’estar a punt de morir per una sobredosi, es va escapar de l’hospital i, després de tornar-se a xutar tan bon punt va arribar a casa, va patir una altra sobredosi; tan salvatge que en una ocasió va incitar una jove perquè mantingués una conversa amb la seva mare, a través del telèfon que li havia introduït a la vagina. 

Per contenir 
els excessos de
Tommy Lee
durant les gires
l'havien d’emmanillar al capçal del llit.


El guitarrista Mick Mars, és cert, semblava que vivia en un planeta diferent al de la resta fins i tot abans de ser diagnosticat d’esquizofrènia; afligit d’una artritis severíssima i un alcoholisme galopant, dibuixava una figura menys execrable que patètica.

Notícies relacionades

El de Mötley Crüe és un relat admonitori, un conte amb moral. Fins i tot abans que el món de la música li donés l’esquena al glam metal per fer atenció al grunge a començaments dels 90, tots ells havien començat a pagar el preu dels seus excessos. Mick Mars va estar a punt de morir pels litres de vodka que utilitzava per empassar-se la medicació. Tommy va passar una temporada entre reixes. Vince Neil va causar la mort del seu amic Razzle –bateria del grup Hanoi Rocks– en un accident de cotxe el 1984, i anys després va veure morir, de càncer, la seva pròpia filla de quatre anys. 

En qualsevol cas, que ningú esperi trobar a 'The dirt' una censura a les vides i miracles dels seus protagonistes; al cap i a la fi, ha sigut coproduïda per ells mateixos, i omet alguns dels episodis aquí relatats. I recentment, preguntat per la pel·lícula, Nikki Six va afirmar: “Les bandes actuals són refotudament avorrides, així que espero que se sentin inspirades per aquesta”. Geni i figura.