LA FEBRE DEL FLUOR

Els 'armilles grogues' inspiren 'influencers' i 'instagramers'

Dels 'gilets jaunes' a les passarel·les i a les xarxes de prescriptores amb audiències milionàries, les tonalitats grogues i verds fluorescents s'han erigit en el color de la temporada.

zentauroepp46541397 new york  ny   august 17   blake lively is seen in tribeca o190118121255

zentauroepp46541397 new york ny august 17 blake lively is seen in tribeca o190118121255 / Gotham

4
Es llegeix en minuts
Marta Altarriba

¿Qui va dir que el gèlid hivern es vesteix només de tons foscos i depriments? La nova moda, avalada per aquesta classe global que són les prescriptores internacionals, aposta pel que en argot del gremi es coneix com a ‘neon green’. Sí, sí, el mateix verd fosforescent que ens avergonyeix quan traiem les nostres fotos dels anys 90 s’ha convertit en el color de la temporada i, segons es va avançar a la Setmana de la Moda de Nova York, continuarà desplegant múscul la primavera i l’estiu vinents. Una tendència que, curiosament, ha crescut en paral·lel a la presència als carrers de París dels armilles grogues, i ja se sap que poques coses agraden més a la indústria de la moda i els seus portaveus que fer picades d’ullet –sovint estràbiques– al present en marxa.

EL COLOR DE LA PROTESTA. ‘Armilles grogues’, el 12 de gener, davant del Parlament europeu d’Estrasburg. /VINCENT KESSLER) / REUTERS (

El primer a crear escola fluor va ser el raper i productor Kayne West, que va sorprendre tothom al maig amb un estrident look compost per jaqueta i shorts d’aquest color. I, tot i que en aquell moment va causar estupor, quan el va seguir la seva dona, Kim Kardashian, unes setmanes després, començava a quedar meridianament clar que en serien els primers però no els únics. Ella va triar una jaqueta en groc àcid per portar els seus fills a passar un dia a Disneyland, ‘look’ que va completar amb uns ajustats ‘shorts’ de licra. Sens dubte, un vestuari molt efectiu perquè els seus fills la localitzessin de seguida si la perdien de vista... El matrimoni prenia així nota de la proposta que s’havia vist mesos enrere a la passarel·la, quan Calvin Klein i Maison Margiela van presentar la moda de «bomber en neó» a la passarel·la de tardor.

PRIMAVERA FOSFORESCENT. Louis Vuitton va presentar aquest model per a la temporada. / EFE

També el tot terreny

Vestir-se de fosforescent no va ser suficient per a Kayne West. Tant li devia agradar aquest color que a l’agost se’l va veure estrenant un llampant tot terreny Mercedes-Benz d’aquesta tonalitat amb què li costarà passar desapercebut davant dels paparazzis. ¿Què més faltava per oficialitzar el seu gust pel ‘neon green’? Doncs una autèntica posada de llarg, com el casament del raper 2 Chainz amb Kesha Ward a Miami. Si a una núvia se la pot eclipsar vestint-se de blanc com ella, imagina’t si et dius Kim Kardashian i apareixes en la cerimònia amb un vestit de color fluor amb obertures laterals i un gran escot, firmat per Virgil Abloh per a Louis Vuitton.

DIVERSITAT.  El color el porten ‘tops’ canòniques com ara Kendall Jenner i també ‘curvies’. / INSTAGRAM

Nova hegemonia

Després que ells s’apuntessin a la nova moda, va arribar la resta del clan. Aquell mateix estiu, Kendall Jenner es passejava al costat d’una piscina amb un biquini verd llima durant les seves vacances a Mèxic amb el jugador de bàsquet Ben Simmons. Aquells dies posava també a les seves xarxes socials amb un top del mateix to firmat per Gooseberry. Tant li va agradar el fluor que fins i tot es va decantar per unes sandàlies d’afilats talons en ‘neon green’. ¿I què va triar per al seu aniversari al novembre? Doncs, evidentment, un abric de pell retallada en el que es va batejar com a ‘verd Spotify’, de Saks-Potts.

Les Kardashian,
les Hadid i Blake
Lively s’han apuntat a la gran festa fosforescent

Notícies relacionades

No obstant, la prova definitiva de la nova hegemonia del fluor va arribar per les festes passades. Repassant el seu Instagram, la supermodel apareix el dia de Nadal amb un vestit sense tirants de Christian Siriano en to nuclear, amb tres cors verds a mode de comentari; i, per la nit de Cap d’Any, amb un top fosforescent d’I.Am.Gia i uns ajustats ‘leggings’ de làtex negre.

SASTRERIA FLUOR. Bella Hadid, amb vestit pantaló fosforescent. / INSTAGRAM

Però el poderós neó va més enllà dels ‘closets’ de la celebèrrima família. De fet, ja se sap que, si una picada d’ullet és compartida per les germanes Kardashian, les Hadid i Blake Lively –l’actriu va vestir de verd extrem de cap a peus per a l’estrena de la seva última pel·lícula, Un pequeño favor–, la tendència assoleix directament la categoria de moda oficial. I en aquest cas, el fluor ve fins i tot acompanyat per literatura d’autoajuda. Davant de la irrupció del nou color, una guru de la cromoteràpia anomenada Constance Hart, fundadora de Conscius Color, s’ha convertit en l’analista del mes en capçaleres de moda i estils de vida explicant que el verd neó augmenta l’autoconfiança i l’autoestima i projecta alegria cap enfora, a més de fer que l’energia es mogui tant en el pla físic com en el mental. ¿Qui en dona més?