JOVE GALANT ROMÀNTIC

Noah Centineo: ídol en 'streaming'

Ha revolucionat les xarxes des que ha protagonitzat dues comèdies romàntiques a Netflix. L'anomenen «l'últim nòvio d'internet»

zentauroepp45288597 the fosters   freeforms s  the fosters  stars noah centineo 181003200514

zentauroepp45288597 the fosters freeforms s the fosters stars noah centineo 181003200514 / Vu Ong

3
Es llegeix en minuts
Noelia Sastre

¿Tens idea de com ha passat tan ràpid, això? ¿Com et sents amb tot el que està passant? ¿En quin moment et vas adonar que la teva vida ha canviat per sempre? Noah Centineo respon una vegada i una altra a aquestes preguntes des que fa només unes setmanes es van estrenar les seves comèdies romàntiques a Netflix (‘To all the boys I’ve loved before’ i ‘Sierra Burgess is a loser’) i les xarxes socials van començar a treure fum, amb xifres que maregen i fans completament rendits als seus encants. 

 

Aquest noi de 22 anys s’ha colat en la llista d’actors més populars de ‘The Hollywood Reporter’ liderada per Will Smith, la revista ‘W’ l’ha coronat com a “l’últim nòvio d’internet” i és el perfecte exemple d’un nou tipus de celebritat: el fenomen “ídol instantani” via ‘streaming’. Abans va treballar al canal Disney, a la sèrie The Fosters (produïda per Jennifer López) i en el vídeo Havana de Camila Cabello. Però res com Neflix per multiplicar seguidors: va passar de 800.000 a 13,2 milions a Instagram i de 95.000 a 1,2 milions a Twitter en menys d’un mes. 

Mems, fils i converses

Tot apunta que ‘A todos los chicos de los que me enamoré’ tindrà seqüela, segons ha dit Centineo a ‘Variety’. “N’hem parlat molt i hi estic disposat”. El seu personatge en aquest film, Peter Kavinsky –guapo, popular, sensible i directe al cor del públic adolescent– protagonitza tants mems, fils i converses que els seus fans ja han demanat un cognom per a Jamey, el seu paper a ‘Sierra Burgess es una perdedora’, en cas que també hi hagi una segona part. Aquí treballa al costat de Shannon Purser (Barb en la sèrie ‘Stranger things’) en ple revival de comèdies romàntiques. 

Fanfarroneria i sensibilitat

Recorda un altre actor del gènere: Mark Ruffalo, amb qui el comparen des dels 15 anys i més des que va deixar l’institut per centrar-se en les audicions. “Crec que és la meva manera de parlar, de moure els ulls... No sé... Somio ser el seu fill en una pel·lícula”, declara a Vulture. D’aquest gènere, Centineo es queda amb títols com ‘Serendipity’, però afirma: “És difícil fer una comèdia romàntica que no sigui massa dolenta. A la meva edat crec que la clau és trobar l’equilibri entre fanfarroneria i sensibilitat, i actuar de la manera més autèntica i natural possible”. El 2019 es passarà al drama (romàntic) amb ‘The diary’, dirigida per Jackie Chan.

S’ha colat en la llista d’actors més populars de ‘The Hollywood Reporter’

D’ascendència italiana i alemanya, Centineo va néixer a Miami i va créixer a Palm Beach, on va fer teatre i publicitat fins que va trobar un agent a Los Angeles que li va recomanar mudar-se a la costa oest. “En aquell moment li vaig dir als meus pares el que volia fer”, diu a ‘The New York Times’. A Los Angeles va trobar més feina, però també algunes temptacions. «Fa un any i mig vaig decidir tallar els mals hàbits i dedicar-me a mi mateix i a la meva carrera. Em vaig adonar que cuidant-me era molt més feliç. Quan no estava bevent, fumant herba o de festa era més responsable i prenia decisions més sàvies. La meva vida va canviar dràsticament”. 

 

Notícies relacionades

A la nova estrella li pregunten molt per la cicatriu que té a la cara (el va mossegar un gos quan tenia sis anys) i per si podria enamorar-se d’una admiradora: “No tanco cap porta, però segurament no sortiria amb una fan perquè soc conscient que em tenen idealitzat i no voldria defraudar ningú”, confessa. I és clar, sempre té preparada la resposta a com és convertir-se en una celebritat de la nit al dia: “És inspirador, motivador, intento portar-ho amb humilitat. Fa 14 anys que treballo per a això”. El seu nom, per cert, sona per fer el salt al cine, en gran, amb ‘Batman’. 

 

Temes:

Netflix Cine