La gran boda de la filla de Fergie

Eugènia de York desplegarà divendres uns fastos que crispen els britànics

zentauroepp41736241 britain s princess eugenie of york  r  poses with her fiance181004112908

zentauroepp41736241 britain s princess eugenie of york r poses with her fiance181004112908 / JONATHAN BRADY

4
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

És ‘l’altre casament’. Sis mesos després de l’enllaç del príncep Enric i Meghan MarkleEugènia, de 28 anys, filla menor de Sara Ferguson i Andreu, duc de York, es casa aquest divendres a Windsor amb el marxant de tequila Jack Brooksbank. Un delirant desplegament de fastos que competeix amb el del seu cosí.

El pare de la núvia ha insistit que la nena no s’estigui de res. Si els presents al maig a la cerimònia a la capella de St. George van ser 600, en aquesta ocasió s’han cursat, segons els mitjans britànics, 850 invitacions, tot i que el temple no té capacitat per acollir-los tots.

Enric i Meghan Marke van aplegar al maig 600 convidats, però la cosina n’ha convocat 850, que no caben al temple

Els acabats de casar oferiran una recepció a 1.200 membres del públic als jardins del castell i passejaran en carruatge per saludar el poble congregat als carrers. Però l’alegria dels súbdits de sa Majestat és més aviat limitada en aquesta ocasió. A sant de què, es pregunten, han de pagar la desmesurada factura per les núpcies d’una de les netes més impopulars d’Elisabet II, novena en la línia de successió al tron i sense obligacions oficials a la Corona.

Els festejos duraran dos dies i, tot i que les famílies dels contraents es faran càrrec de les despeses, el fet de garantir la seguretat de l’esdeveniment costarà dos milions de lliures als contribuents. "És realment un ultratge, que quan tenim gent dormint al carrer i tenallada per la pobresa, aquesta gent s’estigui permetent tal nivell d’ostentació", clama el diputat laborista Chris Williamson.

/ EL PERIÓDICO / Sara Ferguson amb les seves filles, a Eurodisney, el 1997. 

Res és suficient

Res és suficient per a Eugènia. La reina presidirà una recepció en honor de la seva neta al castell després de la cerimònia, que serà retransmesa en directe pel canal comercial de televisió ITV. La BBC va dir, "no, thanks", i va declinar prudentment la proposta del duc de York. Dissabte hi haurà una 'champagne evening party' per a 400 convidats, que inclourà una fira amb parades al jardí del Royal Lodge, la residència de camp del duc.

La mansió de 30 habitacions, propietat de la Corona, va estar assignada al seu dia a la reina mare, però des del 2004 l’ocupa Andreu, i no només ell.

"És un ultratge, quan tenim gent dormint al carrer", s’indigna el diputat laborista Chris Williamson

Malgrat estar divorciats des de 1996, Sara Ferguson s’hi va instal·lar fins al 2015 i encara hi conserva una habitació, tot i que ara la seva residència oficial és a Suïssa. El duc de York es va traslladar al Lodge després de vendre la seva casa, regal de la reina, a un multimilionari, en una operació que va fer parlar. Els contactes i negocis del fill d’Elisabet II han provocat més d’un escàndol. Els de Sara, també. Fergie  va ser enxampada in fraganti en un vídeo reclamant mig milió de lliures a un fals xeic, per concertar una trobada amb el seu exmarit.

La parella s’entén molt bé i ha criat les seves filles al mateix frívol tren de vida de què ells disfruten. Eugènia i la seva germana gran, Beatriu, sempre han viscut en residències reials. Durant una dècada van compartir un apartament al palau de St. James. Després d’anunciar el seu compromís al febrer, la núvia i el seu promès es van mudar a l’Ivy Cottage, al recinte del Palau de Kensington.

Eugènia de York, a l’entrada de Windsor, on celebra el seu enllaç. / leon neal (AFP)

Feina flexible

Beatriu viu ara a Nova York, on treballa, pel que sembla, en una firma de tecnologia. Eugènia és directora associada d’una galeria d’art a Londres, però el seu horari deu ser bastant flexible. En una entrevista a la revista 'Vogue' d’agost es queixava, no obstant, de com de difícil és per a ella i la seva germana conjugar feina i uns compromisos reials gairebé inexistents. "Som joves provant de construir les nostres carreres i tenir les nostres vides personals, i també som princeses i ho fem tot davant dels ulls del públic". D’acord amb la periodista Antonia Hoyle, el seu pare hauria demanat a la reina que s’assignessin a les seves filles tasques reals oficials. Això els permetria cobrar una renda de l’erari públic, però la seva petició va ser denegada. Andreu creu que se les ha relegat, mentre que Guillem, Enric i les seves respectives dones agafen més protagonisme.

El príncep Andreu, flanquejat per Eugènia (dreta) i Beatriu. / (AP) / GERO BRELOER

Notícies relacionades

Eugènia Beatriu estan molt unides a la seva mare. Amb ella comparteixen festes i vacances de luxe.  A les xarxes socials apareixen contínuament en iots de bilionaris, als clubs privats de Mayfair o esquiant amb celebritats. A l’estació d’esquí Verbier, on Fergie té la seva casa, Eugènia va conèixer el seu futur marit. Brooksbank, de 31 anys, era l’antic mànager de Mahiki, el local predilecte de Guillem, Caterina Enric quan eren joves, solters i aus nocturnes en el punt de mira dels paparazzis.

Brooksbank treballa ara per a la marca de tequila Casamigos. Un dels seus copropietaris, Georges Clooney, acaba de vendre la seva part per una milionada. Els noms de l’actor i la seva dona, Amal, s’estudien entre els possibles convidats, igual que els cantants Robbie Williams, Ellie Goulding, James Blunt, la model Cara Delevingne, i dues antigues nòvies del príncep Enric, Chelsy Davy i Cressida Bonas. Reialesa i 'show business’, la ruta que sembla haver pres la nova generació de la monarquia britànica.