PERFIL

Johnny Depp: aquest mort està molt viu

Els seus fans han omplert les xarxes amb missatges de preocupació. ¿Li passa alguna cosa? ¿Per què està tan desmillorat i prim? No es creuen que és per exigències del guió

zentauroepp43645229 mas periodico  depp por tassies180607174456

zentauroepp43645229 mas periodico depp por tassies180607174456

4
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

Les recents fotos de Johnny Depp lluint un aspecte molt preocupant, com de víctima de la sida dels anys 80, han sembrat el pànic entre el seu club de fans i els aficionats al cinema en general. Hi ha una teoria sobre això, segons la qual el nostre home es va haver d’aprimar molt per a la seva última pel·lícula, però no acaba de colar, ja que el rodatge va acabar fa gairebé un any. 

L’interessat ho atribueix a la mala vida que ha portat des de l’adolescència –mai ha negat la seva afició a beure i a drogar-se–, que ara comença a passar-li factura. Jo tampoc descartaria el tempestuós divorci de l'actriu Amber Heard, després d’una relació plena d’amargor segons els dos membres de la parella: a ell li molestaven les escapades sàfiques d’ella –és el que tenen els cònjuges bisexuals– i a ella la tendència a la violència de l’actor, sobretot quan anava drogat, que era gairebé sempre (sembla que un dia, en plena batussa, Johnny li va llançar a Amber un vas al mig de la cara, encara que també hi ha qui sosté que es tractava d’una ampolla).

Descendent d’un hugonot francès anomenat Pierre Deppe, que es va instal·lar a Virgínia cap al 1700 fugint de la persecució dels seus compatriotes, John Christopher Depp va néixer a Owensboro, Kentucky, el 1963. Va començar a ser actor –encara que el que li agradava de veritat era el rock & roll– perquè s’estava convertint en un delinqüent juvenil, i la sort li va somriure bastant ràpid. Darrere dels papers petits a 'Malson a Elm Street', de Wes Craven, i 'Platoon', d’Oliver Stone, es va convertir en el caprici de les nenes gràcies a la sèrie de televisió '21 Jump Street'. I a partir d’allà, tot va anar cap amunt.

Fama d’excèntric

La seva relació professional amb el director Tim Burton –vuit pel·lícules junts– el va situar en una òrbita especial de Hollywood, la de l’actor amb fama d’excèntric a qui li agrada ficar-se en projectes d’una comercialitat una mica dubtosa. A les pel·lícules amb Burton hi ha de tot, projectes més aconseguits que d’altres i fins i tot algun èxit de taquilla. Personalment –i sense fer-li fàstics a 'Sleepy Hollow' o 'Charlie i la fàbrica de xocolata' –, crec que 'Ed Wood' va ser el millor que van fer junts, gràcies a un guió superb i a un personatge central de traca, el tal Ed Wood, responsable als anys 50 d’unes pel·lícules tan dolentes que fins i tot eren bones (com sabrà tothom que hagi vist la indescriptible 'Plan 9 from Outer Space'). Al ficar-se a la pell d’aquell sonat benintencionat que es transvestia en la intimitat, Depp va aconseguir una de les seves millors interpretacions.

No es pot dir el mateix de les mil entregues de 'Pirates del Carib', però, ¿què es pot esperar d’una història inspirada en una atracció de Disneyland? La sèrie ha recaptat una milionada i explica amb detalls graciosos –Javier Bardem fent de dolent en un episodi o Keith Richards com a pare del pirata encarnat per Depp–, però el nostre home s’ha limitat a complir amb el seu estrany paper de pirata sensible amb els ulls pintats. 

Va començar a ser actor, tot i que el que li 
agradava de veritat era el rock, perquè s’estava convertint en un delinqüent juvenil

Alguns projectes personals, desenvolupats a través de la companyia que gestiona la seva germana Christie, han estat autèntics desastres de taquilla, com 'Black mass' o 'Mortdecai'. Sobre les seves intencions d’interpretar a Hemingway en un llargmetratge, fa temps que ni se’n sent a parlar. Perduda l’aura de galant alternatiu –¿a qui se li ocorre fer d’indi a 'El llanero solitario'?–, Depp fa l’efecte últimament que s’avorreix amb el que fa. Per això ha format el grup Hollywood Vampires, que al principi comptava amb lluminàries com Alice Cooper o el guitarrista d’Aerosmith, Joe Perry.

Les nòvies

La seva vida sentimental és una creu. De jove va disfrutar de Winona Ryder –recordem el famós tatuatge 'Winona forever', que es va haver d’esborrar quan la cosa es va acabar– i Kate Moss. La seva relació més llarga la va tenir amb la cantant i actriu francesa Vanessa Paradis –la seva filla, Lily Rose Depp, ja es busca la vida a les passarel·les–, i es va llançar de cap al desastre amb Amber Heard –se l’ha vist últimament amb el magnat de Tesla, Elon Musk, però sembla que ja pinten bastos–, que molt 'lesbian chic’, però a l’hora divorciar-se es va portar com qualsevol dona heterosexual de Hollywood i li va treure fins i tot les entranyes abans de firmar els papers. 

Notícies relacionades

L’última vegada que se’l va veure content, va ser en el concert d’homenatge a Shane McGowan, il·lustre borratxo i líder dels formidables The Pogues, que es va celebrar a Dublín fa uns mesos (McGowan és la versió lletja i esdentegada de Depp). Jo crec que l’home camina una mica perdut, la veritat. 

 

Temes:

Johnny Depp Cine