El repte és sobreviure Saray

La dissenyadora de la dinastia dels Farrucos posa la dosi d'infern a 'Supervivientes'. Excepte Raquel Mosquera, s'ha enemistat amb tothom

zentauroepp42778671 combo supervivientes180404185939

zentauroepp42778671 combo supervivientes180404185939

4
Es llegeix en minuts
Ramón de España
Ramón de España

Periodista

ver +

Tot semblava indicar que l’estrella indiscutible de la nova edició de Supervivientes seria María Lapiedra, a la qual Tele 5 feia setmanes que donava canxa a totes hores perquè s’esplaiés sobre la seva relació, doblement adúltera, amb el paparazzi valencià Gustavo González. Però, pel que s’ha vist fins ara, l’orgull de Mollerussa no està fent gran cosa per captar l’interès de l’espectador.

No és que Lapiedra arribi a les cotes d’abúlia que va mostrar l’any passat Bigote Arrocet –un no sabia si era davant un mestre zen o davant un cas d’autisme–, però no s’està matant precisament per destacar. ¿Què se n’ha fet d’aquelles afirmacions tan prometedores que va fer abans de marxar cap a Hondures? A veure, María, ¿no havíem quedat que eres incapaç de resistir sense sexe més de cinc dies?, ¿no vas dir que, en cas de cassussa extrema, estaries disposada a intercanviar els teus favors sexuals per menjar? Doncs ja han passat unes setmanetes i segueixes sense fer res que entretingui l’audiència.

Els fonaments del programa són el sexe i el mal rotllo. María Lapiedra no es responsabilitza ni d'una cosa ni de l'altra

No contenta amb lluir pudorosos biquinis i banyadors que es podria posar qualsevol monja, María no coqueteja amb ningú, no ha aconseguit cap rival que l’odiï, es passa els dies amb cara d’avorriment i, de tant en tant, esclata en atacs de plor perquè se sent molt sola i troba a faltar Gustavo. Francament, María, n’esperàvem més de tu (sobretot els que vam veure fa anys aquell vídeo de platja amb l’inoblidable Dinio).

La seductora oficial

Afortunadament, el déu dels 'reality shows' quan tanca una porta, n’obre una altra. Com tothom sap, els fonaments d’un programa com Supervivientes són el sexe i el mal rotllo. Ja que María Lapiedra no es responsabilitza ni d’una cosa ni de l’altra, s’han hagut que repartir les tasques: el coqueteig li ha caigut a Sofía Suescun, que és la nòvia d’un tal Alejandro Albalá, que segueix les seves aventures des del plató i que va estar embolicat amb la filla adoptiva d’Isabel Pantoja, Isa o Chabelita, que torna a estar amb el pare del seu fill, o això em va semblar entendre, que també és a Hondures –si es perden no es preocupin, que a mi em passa exactament el mateix– i que perd el cap per un guaperes que va ser Míster Espanya i que atén per Logan, a seques, com el Llobató.

 

 

El mal rotllo el personifica com ningú Saray Montoya, coneguda per la seva participació en Gipsy Kings i casada amb Jorge Rubio, àlies el Canastero, que la incita des del plató i que no es parla amb Farruquito, que és de la família de Saray, des del dia funest en què anava de copilot del ballarí quan aquest va atropellar un transeünt.

La capacitat d’aquesta gitana rodanxona per enemistar-se amb tothom i convertir el lloc on sigui en un infern és un regal per a qualsevol reality. Té per costum expressar-se a crits i estar convençuda de tenir sempre raó. Quan algú se li subleva, l’acusa de ser un racista que li té mania perquè  és gitana. Funciona en el front públic (tanganes monumentals amb qui li posin davant) i en el privat (domina la maledicència i és una intrigant com n’hi ha poques).

Encara que té una nèmesi especial, l’exmiss Espanya María Jesús Ruiz, el cert és que Saray concita l’odi generalitzat de tots els que l’han de suportar (ja ha amenaçat dues vegades de tornar-se’n a Espanya, però després s’ho pensa millor i es queda, jo crec que per seguir torturant els seus companys d’aventura), amb una excepció: Raquel Mosquera, que és l’única que l’entén i que se solidaritza amb les seves penes. Almenys, pensa un, fins que Saray, obeint la seva naturalesa, li faci alguna jugada que enviï a fer punyetes la relació, ja que aquesta dona és com l’escorpí de la faula.

Sense bosses, a concursar

La resta de l’elenc no supera la condició de voluntariós secundari. Maite Zaldívar, l’exdona del gran Cachuli i rival eterna de la Pantoja, no està gaire dotada per a la bronca i fa la impressió que hi és perquè li ve bé la pasta, ara que a casa no entren bosses d’escombraries plenes de bitllets, com en els bons temps. Francisco, el cantant valencià, exerceix molt dignament de galant madur, però és tan correcte i educat que no dona espectacle.

L’argentina Romina Malaspina és molt bufona i té el detall d’anar sempre amb el cul a l’aire –¡aprèn-ne, María Lapiedra!–, però a part d’aguantar-li un parell de rounds a Saray i de deixar-li anar a Raquel Mosquera que està boja –sense conèixer, intueixo, els problemes mentals soferts temps enrere per la perruquera–, la seva tasca és bàsicament decorativa.

Notícies relacionades

Sort en tenim del Maestro Joao, vident i endeví amb temple propi a Madrid, que veu el futur en llocs insòlits: primer, a les natges d’alguns dels seus companys –se’l va notar especialment interessat en el futur de Logan–, i després, als mugrons de María Jesús i Romina.

És el món de Frank, els altres només hi vivim, es deia sobre Sinatra. En aquest cas, és el món de Saray i els altres hi sobreviuen com poden. Que Déu tingui pietat de les seves ànimes.