ETERN TRIANGLE AMORÓS

Al Bano: entre dues dones

Itàlia viu fascinada pel culebró sentimental que protagonitza des de fa anys el triangle sentimental format pel cantant, Loredana Lecciso, la seva nòvia, i Romina Power, la seva ex

zentauroepp41841101 mas periodico loredana ecciso y albano180131111703

zentauroepp41841101 mas periodico loredana ecciso y albano180131111703

4
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

El cantant Al Bano és un vinicultor entusiasta. Aquest artista, d’aspecte passat de moda i ancorat en la dècada del 1970 –quan va saltar a la fama–, disfruta amb passió de la seva empresa vitícola als camps de Cellino San Marco, on s’escapa cada vegada que pot per complimentar-se amb les 10 qualitats de vi negre, blanc i rosat que produeix. El context ve a tomb per l’efecte embriagador que el personatge exerceix en la imaginació popular de la seva Itàlia natal. Perquè Al Bano, a més d’un especialista en música lleugera i pop operístic, també és el protagonista del triangle amorós que més apassiona els italians, el que ell, als seus 74 anys, alimenta, juntament amb la seva exdona Romina Power, de 66 anys, i la seva nòvia, Loredana Lecciso, de 45.

Més enllà de la seva música, Al Bano –pseudònim d’Albano Carrisi– és això, un culebró, en què és recurrent la temàtica amorosa i on abunden els embolics i les intrigues. L’últim episodi ha sigut la seva suposada separació de Loredana Lecciso, sobre la qual es va començar a especular per Nadal i el setmanari de notícies del cor Oggi va donar la seva primícia informativa a mitjans de gener, si bé cap dels implicats ho confirma. Ni ho desmenteix. Tant és així que Al Bano fins i tot va anar fa dues setmanes al programa L’intervista, de Mediaset, per explicar la seva versió dels fets, encara que va acabar per abundar en les evasives i finalment no va aclarir què hi havia de cert en els rumors de separació.

«¿Loredana és la teva dona?», li va preguntar el presentador, Maurizio Costanzo. «Bé, aviam, jo no considero res realment meu, perquè cadascú es pertany a  si mateix», li va contestar ell. «¿I per què no es casen?», va continuar l’entrevistador. «Perquè jo ja vaig estar casat una vegada i va acabar com va acabar, ja no ho vull repetir. Amés, crec que el millor dels matrimonis és quan dos estan casats mentalment, no hi ha necessitat de papers», va respondre Al Bano, mentre des de l’entorn de Loredana es filtrava que ella no vivia a casa de tots dos a Cellino San Marcos i s’estava a Pavia. «Loredana Lecciso i Al Bano s’han separat», va ser el dictamen a l’uníson dels diaris transalpins i del carrer. 

Però llavors, després de setmanes de silenci, Loredana es va revelar al món. Enfocada per la llum de les càmeres, maquilladíssima i repentinada i amb la cara de les ocasions serioses, va anar diumenge passat a un programa molt vist per les mestresses de casa i allà va desmentir la seva ruptura amb Al Bano. «En realitat, ningú s’ha separat. El que hi ha hagut efectivament ha sigut un allunyament segurament lligat a situacions que no em van alegrar», ha explicat. «No m’han agradat gens algunes efusions, seria hipòcrita si digués el contrari. Jo l’estimo, estic enamorada d’Al Bano i crec en el projecte que hem fet junts», va advertir Lecciso.

 

Dard de Loredana a Romina

El seu dard es dirigia directe a Romina, la cantant d’origen nord-americà amb la qual Al Bano va estar casat durant tres dècades (1970-1999) i va formar duo musical fins a la desaparició el 1994 a Nova Orleans de la filla gran de tots dos, Ylenia, de qui  no s’ha sabut mai més res i que va trencar la relació. Tant és així que des d’aleshores i durant dues dècades, mai més van tornar a pujar a l’escenari junts, i fins i tot van ventilar la seva enemistat en programes en què eren habituals el xivarri, els retrets –alguns d’alt calat– i els insults. 

Romina Power i Al Bano, en un concert a Berlín, el 13 de gener. / WIREIMAGE / ISA FOLTIN

Notícies relacionades

El 2014, no obstant, un empresari amic de tots dos els va tornar a ajuntar i, des d’aleshores, la sintonia es va anar recuperant, així com han augmentat els concerts d’Al Bano i Romina, que van tenir durant el seu matrimoni tres fills més.  I, amb això, també van aparèixer els rumors d’una reconciliació, no només professional, sinó també amorosa. Alimentats per l’estira-i-arronsa amb Loredana –amb la qual té dos fills–, que ha sigut una altra constant en la vida d’Al Bano. Tant és així que la unió fins i tot es va arribar a interrompre un temps després d’un episodi del programa televisiu La isla de los famosos del 2005, en què, molt teatralment i en directe, Loredana Lecciso li va anunciar la ruptura.

«Al Bano és meu», va puntualitzar després, el juliol del 2016, la dona parlant del Lleó de Cellino, com també ha sigut anomenat el cantant pels seus incondicionals. Un culebró, per tant, del qual encara s’ha d’escriure l’últim capítol, tenint en compte a més que per a aquest 2018 està prevista una altra gira de concerts amb Romina. El guió ja porta punt i seguit. 

Temes:

Música